Vučić: Kosovo je ''čedo'' stranaca, ali zbog vas sam spreman stati i pred Angelu Merkel

Datum objave: 09.09.2018   Broj čitanja: 1174
Poslije ratnog stanja na putu u Banje zbog blokade koju su organizirali ratni veterani Kosova, gdje su se čuli i hici, predsjednik Srbije sigurno je stigao i obratio se građanima na velikom skupu u sjevernom dijelu Mitrovice.
Vučić: Kosovo je ''čedo'' stranaca, ali zbog vas sam spreman stati i pred Angelu Merkel

 

Poručio je da se neće dvoumiti, ako netko napadne Srbe na Kosovu, da ih zaštiti.

 

- Želim se ispričati mještanima sela Banje i da im zahvalim što su mi pripremili veličanstven doček. Sljedeći put doći ću u Banje i beskrajno im hvala na njihovoj ljubavi prema Srbiji.

 

Nemojte misliti da će ono što se dogodilo danas naići na osudu kod stranaca, jer neće, to je njihovo "čedo". Opet ćemo mi jednako biti krivi, što nismo imali dovoljno vode da ugasimo ono što su upalili. Naš je posao da mijenjamo ugled Srbije u svijetu, promijenimo ne samo sebe, već i kut iz kojeg se gledaju stvari na Balkanu - poručio je Vučić.

 

Zahvalio je i prijateljima iz Rusije koji su bili politički uz Srbiju kada nitko drugi nije bio. - Možemo jasno reći da ne želimo u NATO, jer želimo sačuvati svoju vojnu neutralnost - poručio je.

 

Srbija s Kosova i Metohije poručio je da će se on i pred Thacija, Mogherini, Merkel boriti za Srbiju i Srbe. - Mogu vam reći da nas neće ponižavati i da je kompromis samo kada svi dobiju ponešto. I sve da me nazovu izdajnikom i da me sutra i strijeljaju, ja ću uraditi sve zbog budućnosti svoje zemlje i njene djece, i to je cijena koju sam spreman platiti. Neću raditi protiv svoje zemlje i neću lagati narod.

 

Ustvrdio je da neće dozvoliti da itko koristi oružje protiv Srba na Kosovu i Metohiji. - Hoćemo vas žive!

 

Ustvrdio je da je notorna laž da se mora priznati neovisnost Kosova i da se to neće dogoditi. - Imamo li ikakvu šansu za boljitak ako napravimo kompromis s Albancima? Upravo zato kao predsjednik Srbije nisam želio zabijati glavu kao noj. Nemamo nikakav nacrt rešenja, nismo ni blizu, ali po prvi put čini mi se da shvaćamo da moramo razgovarati, ali nisam po tom pitanju veliki optimist.

 

Rekao je da neće psovati Albance iako su prijetili njemu i Srbima. - Želim vjerovati da poslije stoljeća ratova i sukobljavanja možemo imati stoljeća prijateljstva. Moramo živjeti zajedno i jedni pored drugih i zato ćemo pregovarati sa njima. Netko će u budućnosti morati pokrenuti kompromis s Albancima - istaknuo je Vučić.

 

Kazao je i da rješenje nije na vidiku, ali se nada da će ga u idućih 10 do 20 godina biti. Obećao je uložiti milijune eura u bolnice, škole, u ljude na Kosovu i Metohiji.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio