Imate do 35 i želite pokrenuti biznis? Evo prilike!

Datum objave: 13.09.2018   Broj čitanja: 716
Fondacija Mozaik objavila je da će suradnja sa Švedskom razvojnom agencijom u BiH (Sida) omogućiti mladima da dobiju od 500 do 2.000 KM ekspresnih i bespovratnih sredstava za pokretanje svojih mikrobiznisa, a ukupni fond iznosi 30.000 KM.
Imate do 35 i želite pokrenuti biznis? Evo prilike!

 


Mladim ljudima se smatraju svi između 18 i 35 godina, a potrebno je da registriraju novi biznis unutar tri mjeseca od dobijanja novca, kao i da je sjedište tog biznisa na teritoriji BiH, priopćeno je iz Fondacije Mozaik, prenosi Biznis.info.

 

Biznisi će biti registrirani kao komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, samostalno poduzetništvo (RS) ili obrt (FBiH), a bitno je da zapošljavaju minimalno jednu osobu. Obzirom da se radi o biznisima koje podržava Fondacija Mozaik, podrazumijeva se da oni moraju biti korisni i za širu društvenu zajednicu i imati određeni utjecaj.

 

Nakon prijave, mentorski tim Mozaika će pomoći mladima u daljnjem razvijanju prijave – pogotovo u razvijanju mini financijskog plana jer je jako bitno da ideja bude financijski održiva.

 

Rok za prijavu je 10. listopada 2018. do 14.00 sati, isključivo kroz LONAC.pro. Odluku o biznisima koji će dobiti grant ne donose Mozaik, Sida niti komisije eksperata nego svi zainteresirani građani i građanke.

 

Oni će svojim glasom tj. lajkom pomoći da se izaberu najbolji kandidati i kandidatkinje, a oni sa najvećim brojem glasova će i dobiti bespovratna sredstva. Glasati je moguće od 7. do 13. studenog 2018., a svaki mikrobiznis mora skupiti minimalno 50 glasova.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio