PAO ČELNIK TZV. ISLAMSKE DRŽAVE: Plaćenik uhićen u pokušaju bijega, odmah je razotkrio detalje o džihadističkoj mreži

Datum objave: 14.09.2018   Broj čitanja: 374
Kurdske paravojne snage na sjeveru Sirije priopćile su u četvrtak da su uhitile ključnog čelnika tzv. Islamske države dok je pokušavao pobjeći preko granice u Tursku.
PAO ČELNIK TZV.  ISLAMSKE DRŽAVE: Plaćenik uhićen u pokušaju bijega, odmah je razotkrio detalje o džihadističkoj mreži

 

‘Plaćenik Semir Bogana, talijanski državljanin poznat i kao Abu Hureyre al-Muhajir ili Abu Abdullah al-Muhajir, odgovoran za isporuke oružja, uhićen je 27. kolovoza prilikom pokušaja bijega u Tursku, u specijalnoj operaciji naših antiterorističkih postrojbi (YAT),’ priopćila je milicija YPG sirijskih Kurda

 

Kurdske paravojne snage na sjeveru Sirije priopćile su u četvrtak da su uhitile ključnog čelnika Islamske države (IS) dok je pokušavao pobjeći preko granice u Tursku.

 

“Plaćenik Semir Bogana, talijanski državljanin poznat i kao Abu Hureyre al-Muhajir ili Abu Abdullah al-Muhajir, odgovoran za isporuke oružja, uhićen je 27. kolovoza prilikom pokušaja bijega u Tursku, u specijalnoj operaciji naših antiterorističkih postrojbi (YAT)”, priopćila je milicija YPG sirijskih Kurda.

 

“Uhićeni plaćenik otkrio je brojne pojedinosti o terorističkoj organizaciji Islamskoj državi i njezinim stranim vezama”, dodaje se u priopćenju, ne navodeći pojedinosti.

 

Još uvijek broji između 20 i 30 tisuća boraca

Od kad je osnovana 2014. godine u Iraku i Siriji, Islamska država privukla je u svoje redove brojne inozemne borce u objema zemljama.

 

Irak je u prosincu proglasio pobjedu nad snagama IS-a. Unatoč vojnom napretku u suzbijanju te terorističke organizacije, ona još uvijek, prema izvješću UN-a objavljenom u kolovozu, u Siriji i Iraku broji između 20 i 30 tisuća boraca.

 

Prema tome izvješću, nakon vojnih poraza redove IS-a napustio je manji od očekivanog broj stranih boraca. Mnogi su se stopili s lokalnom zajednicom, a dosta njih skriva se u susjednim zemljama.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio