Prvi odlazi Ratko Perić! Bliži se konačan kraj preduge vladavine

Datum objave: 17.09.2018   Broj čitanja: 3556
U današnjem tiskanom izdanju Dnevnog lista objavljeno je kako Ratko Perić u mirovinu odlazi u veljači iduće godine, a isti list spekulira da bi ga mogao naslijediti Željko Majić što bi, kako pišu, značilo nastavak kontinuiteta u "politici" biskupije naspram svim slučajevima i fenomenima.
Prvi odlazi Ratko Perić! Bliži se konačan kraj preduge vladavine

 

Međutim, s obzirom da ni Vatikanu više nije do ratobornih biskupa niti dokumentiranih filmova o njihovim vezama s KGB-om i UDBA-om, moguće je da se takva "politika" ipak neće nastaviti, donosi portal Grude.com.

 

Dnevni list piše da je jasno da iz Vatikana, što je pokazao i dolazak mons. Henryka Hosera u Međugorje, pušu novi vjetrovi pa nije nemoguće da u Mostar za biskupa dođe i neki redovnik, a čega se u Biskupiji, kako piše Dnevni list, s pravom i pribojavaju.

 

Kao novi nadbiskup spominje se sadašnji vojni ordinarij Tomo Vukšić koji je navodno idealno kompromisno rješenje.

 

Vrijedi istaknuti i da je Ratko Perić, barem što se da vidjeti na terenu, odlučio predvoditi u posljednjoj godini mandata sve važnije svete mise u biskupiji. Pa će dan prije Općih izbora koji su 7. listopada, Perić 6. listopada služiti misu na Vrdima. Kako saznaje portal Grude.com među pojedinim braniteljima i civilima koji pohode Vrda u internim razgovorima je bilo negodovanja zbog te odluke jer su i Gruđani položili živote na Vrdima, a misu predvodi onaj koji je Grudama u negativnom kontekstu najviše ispirao usta kroz više od dva i pol desetljeća vladavine. Ipak, s obzirom da je sveta misa dan prije izbora neće, kako stvari stoje, biti nikakvih negativnih reakcija na odluku o Ratkovoj misi na Vrdima, ali i da nisu izbori spominje se važnost da se ostane dostojanstven kakvi su Gruđani i bili u dosadašnjih 26 godina progona i vrijeđanja od strane Perića.

 

 

Grude.com/Dnevni list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • z. t.18.09.2018 09:29 sati
  Dovoljno je pogledati ovu sliku iz koje se jasno očitava ,,toplina" njegovog pogleda karakteristična za njegov lik i djelo. Na sreću svemu dođe kraj, pa tako i njegovoj diktaturi, a fratrima koji su ostali vjerni i poslušni Bogu i svome narodu kapa do poda uz duboki naklon.
 • Grude17.09.2018 21:42 sati
  Nadam se da ćeš u samoći svoje mirovine, ostavljen bez prijatelja i bez podanika, razmišljati o svemu što si propustio učiniti i što si učinio, a uvrijedio si u svom narodu i one najmanje, a vrijeđao si i druge narode. Živi do kasne starosti u bijedi, daleko od biskupskog dvora i luksuza, tu ćeš se imati kad kajat i to je pravda.
 • .17.09.2018 20:19 sati
  A da se malo promisli o zavjetima koji su franjevci dali? Čistoća, siromaštvo i POSLUŠNOST! Kažu, Bog je isti u svakoj crkvi. DA, Bog je isti, ali je i ustanovio tu istu crkvu kojoj su se franjevci obvezali na poslušnost. Sveci su bili oni koji su bili poslušni crkvi u svemu. I kako lijepo reče netko: "Ne može imati Boga za Oca, tko nema Crkvu za majku!
 • Ero17.09.2018 19:10 sati
  Ratko Perić je želio uništiti Crkvu u Hercegovinu, ali nju nitko ne može nadvladati. Crkva je u naravi bezgrešna, grešni su ljudi. Udbaš i komunjara je nažalost uzeo je pod svoje u Hercegovini. On je tipični Broz. Srećom, gotovo je! Caput
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio