Zdenko Ćosić u Grudama: Poruku uputio i onoj braći kojoj su vid i razum kraći

Datum objave: 25.09.2018   Broj čitanja: 1945
Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora boravilo je u Grudama, gdje je održan predizborni skup pred još jedne povijesno važne izbore za hrvatski narod u BiH
Zdenko Ćosić u Grudama: Poruku uputio i onoj braći kojoj su vid i razum kraći

 

Hrvatski narod ako ne uspije izabrati svoje legitimne predstavnike dolazi u situaciju da će im Bošnjaci nametnuti predstavnike koji će u godinama koje slijede s partnerima donijeti zakone prema kojima Hrvati više neće biti politički niti bilo kakav drugi čimbenik u ovoj zemlji.

 

Među govornicima u Grudama bio je premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić čija je vlada stabilizirala ovu županiju. - Dopustite mi da istakntem ovih nekoliko pojmova koje koristimo u kampanji: Zajedništvo narod, domovina. Kad bismo postavili jednu asocijativnu pitalicu kako nastaviti ovaj slijed, ja vjerujem da bi uvjerljiva većina Gruđana, kao i većina u ZHŽ-u, i to većina dostatna za uvjerljivu pobjedu na ovim izborima, odgovorila zajedništvo, narod, domovina i HDZ. I to bi se s pravom moglo reći s obzirom da HDZ BiH od svog osnutka baštini sve te pojmove koji su sadržajno opravdani, koji su demokratski, više puta potvrđeni. Uvjeren sam da će HDZ BiH sačuvati čvrsti onaj mamac opstanka u BiH, a u tom lancu možemo slobodno reći županija je zlatna karika - istaknuo je Ćosić.

 

 

Objasnio je zbog čega je županija tako vrijedna. - Onima kojima je poznata struktura ove države bar malo, kojima su poznati propisi izbornog zakonodavstva ne treba to posebno objašnjavati, a oni koji to ne prate, neka se prisjete što se dogodilo i u kakvom smo stanju bili kada taj lanac opstanka nije funkcionirao, kada smo imali razdoblje platformi, kada smo imali ovdje županijsku vlast u kojoj nije participirao HDZ. Što smo tada imali? Prisjetimo se što smo govorili prije 4 ili 5 godina, posebno u kampanji pred protekle izbore. Govorili smo o blokadama, o kašnjenjima socijalnih davanja, neisplaćivanju porodiljnih naknada, neplaćanju doprinosa i tako dalje. Govorili smo o problemima. O tom pak danas ne govorimo zato što smo to riješili. Danas govorimo o projektima, o našim sektorskim strategijama, EU fondovima i danas obećavamo da ćemo našu županiju zadržati na poziciji najrazvijenije županije u BiH - ustvrdio je Ćosić.

 

Kazao je na koji način će se to učiniti. - Uvjet je, to naglašavam, zadržavanje tog čvrstog lanca opstanka. Ne zaboravimo da je županija odskočna daska iz koje lansiramo predstavnike u dom naroda, a on je linija obrane. Dok imamo odgovorne ljude, dok imamo legitimne ljude u domu naroda, neće proći nikakvi zakoni koji nam se žele nametnuti kako bi nas pretvorili u poziciju nacionalne manjine. Dok imamo legitimnog člana predsjedništva, a predsjednik zna da je ova županija njemu odskočna daska, a to će biti i na ovim izborima, dok imamo te karike, ne moramo se bojati, zadržat ćemo tu poziciju - kazao je Ćosić, pišu Grude.com.

 

 

Istaknuo je nadu da će se oni koji su se odmaknuli od "Zajedništva", njemu vratiti. - Evo vidite, ne govorimo ni o partnerima, o onima koji su mislili da će bez HNS-a nešto napraviti. Ne čujemo od njih nikakav program, nažalost. Tu i tamo osjetimo pokoji žalac, ubadaju nas sa svih strana, međutim rekao bih da nam i to pomaže jer nas ta ubadanja čine homogenijima i tjeraju nas na zajedništvo kojem nismo uvijek skloni, moram priznati. Zato se na to nećemo na to obazirati, tek možda u duhu, kako je ministar Goran Marić dao jedan poetski ton u svom govoru, dopustite mi da ja u tom tonu završim, pozivajući vas da pozovete sve na izbore, da sudjeluju u tom lancu opstanka i zašto ne, pozvat ćemo i one koji su, ajmo reći, otišli na stranputicu, riječima hrvatskog pjesnika prije sto godina, upućene onoj braći, kojoj vid i razum kraći, stranputice basat čini da se vrate domovini - završio je Ćosić.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 25.09.2018 22:59 sati
    Srednja Bosna plaće...lako je mlatiti k...u hercegovini... bosna plače
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio