Vozači oprez! Kamene gromade padaju na ceste po Dalmaciji

Datum objave: 08.10.2018   Broj čitanja: 379
Nakon što je obilna kiša u nedjelju pogodila Dalmaciju i potopila neke prometnice, na Jadranskoj magistrali kod Makarske na cestu se odronio veliki komad stijene.
Vozači oprez! Kamene gromade padaju na ceste po Dalmaciji

Odroni su se dogodili na području koje je prošle godine izgorjelo u velikom šumskom požaru.

 

Kiše su izazvale bujice i odrone na cesti između Žrnovnice i Gornjeg Sitnog.

 

Čini se da je najgore stanje na poznatim okukama iznad Donjeg Sitnog gdje su bujice i blato prekrili dobar dio kolnika, a jadna oveća kamena gromada pala je na kolnik i potpuno onemogućila promet jednom prometnom trakom.

 

- Kamena gromada pala je nekoliko sekundi prije nego smo prošli automobilom. Sva sreća da nitko nije stradao! - rekao je jedan čitatelj za portal Dalmacija danas.

 

HAK i danas upozorava vozače na skliske ceste i moguće odrone:

 

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio