Stranke HNS-a s Čovićem: Legitimno političko predstavljanje jedini put do stabilne BiH

Datum objave: 15.10.2018   Broj čitanja: 557
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović održao je danas sastanak, na kome su nazočili predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupile zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a, na Općim izborima u BiH.
Stranke HNS-a s Čovićem: Legitimno političko predstavljanje jedini put do stabilne BiH

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo i pozitivna ocjena u smislu rezultata izbora.

 

Na svim razinama se ostvarilo puno više i glasova i mandata, u odnosu na prošle izbore, iako je svima poznato da problem izbora člana Predsjedništva i dalje postoji, nažalost bošnjačkim glasovima je izabran i ovog puta hrvatski član Predsjedništva.

 

Stav je stranaka HNS-a vrlo jasan. Legitimno predstavljanje, jedini uvijet i jedini način da država BiH ima stabilan ustroj i stabilno političko funkcioniranje. Na tome će se i dalje inzistirati.

 

Legitimno predstavljanje kad je u pitanju hrvatski član Predsjedništva, legitimno predstavljanje kada je u pitanju implementacija odluke Ustavnog suda i popuna izaslanika za Dom naroda FBiH, je nešto što je prioritet u ovome trenu i što stranke HNS-a očekuju da dođe na dnevni red i bude prihvaćeno na način kako je to Ustavni sud odredio.

 

Legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama je nešto što proizlazi iz odluke Ustavnog suda i nešto na čemu HNS inzistira i u budućnosti. Potrebno je sačuvati i vjerodostojnost i kredibilitet koji proizlazi iz izbornih rezultata koji su donjeli ili više mandata ili učvrstili poziciju stranaka HNS-a.

 

Predsjednik Čović i predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupili zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a na Općim izborima u BiH i ovom prilikom zahvalili su se svima koji su prepoznali važnost i ozbiljnost trenutka i situacije i glasali za Zajedništvo.

 

Na sastanku je dogovorena i sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora koja će se održati idućeg tjedna u Mostaru.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Josh15.10.2018 20:22 sati
    A di im je tuzni predsjednik Hssa karamatic il"mister 109 glasova"? Hoce li mu covic opet biti milostiv I ignorirati volju hrvatskih biraca koji je i ovog puta jasno rekao da tog lika ne zeli u vlasti.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio