Dunović priznao da su DF i Komšić Izetbegovićevi sateliti: Poznat prvi MINISTAR potencijalne koalicije

Datum objave: 24.10.2018   Broj čitanja: 1681
Samo je netko politički naivan mogao misliti da DF neće morati obilato vratiti usluge Stranki Demokratske Akcije nakon što su im ovi preko Islamske zajednice omogućili pobjedu za Predsjedništvo BiH.
Dunović priznao da su DF i Komšić Izetbegovićevi sateliti: Poznat prvi MINISTAR potencijalne koalicije

 

Bakir Izetbegović, politički lisac, osigurao je sebi koalicijskog partnera, a već se priča o ucjenama na koje će Željko Komšić morati pristati kao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH.

 

To je lako zaključiti i iz intervjua potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića koji diplomatski pokušava predstaviti DF kao građansku opciju premda je i on svjestan da su ih građani kaznili na ovim izborima i da ih bez SDA ne bi ni bilo unatoč činjenici da su potrošili milijune maraka, što se još nije počelo istraživati, u kampanji. Čak je i najavio novog ministra ako DF bude u vlasti. - SDA je osvojila najviše glasova i predstavlja relativnog pobjednika i oni kao relativni pobjednik ne trebaju kritizirati što rade drugi. Oni imaju pravo organizirati razgovore sa svima i kazati kako zamišljaju formiranje većine. DF može razgovarati sa svima, ali ćemo se voditi programima i politikom stranke. Odnos SDA prema građanima je najlakše pojasniti na razini FBiH. Nije mudro nekoga isključiti apriori i zaključiti kako će se neko ponašati. Ne vjerujem da SDA ima kapacitet da razmišlja više programski, a ne matematički, ali ako je primjerice SDA spremna da usvoji zakon o braniteljima, onda oni mogu biti partner za razgovore. Do sada nisu pokazali spremnost - kazao je Dunović, a upućeniji znaju kako je upravo Komšićev kandidat za Parlament Federacije BiH Hamza Krkalić bio jedan od onih koji su blokirali prometnice i udarali novinare u Federaciji BiH i iznosio često nejasne zahtjeve, iskorištavajući poštene branitelje Armije i HVO-a.

 

Upućeni znaju da je Hamza Krkalić ovom izjavom isturen kao kandidat za ministra branitelja u Federaciji BiH, a premda je tu poziciju SDA doslovno zacementirala, jasno je da su i nju spremni ustupiti svojim partnerima samo da nju nikad ne dobije hrvatski narod u BiH. Naravno, ni Dunović ne bi dao ovu izjavu da nije bilo konzultacija s prvim čovjekom Bošnjaka koji kontrolira dvojicu ljudi u Predsjedništvu BiH.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio