Herceg Bosna uz Dinamo! Iako se igra bez navijača HRVATI IZ BIH otišli dati podršku

Datum objave: 25.10.2018   Broj čitanja: 1394
Iako će tribina biti zatvorena za sve navijače, pristalice Dinama iz Čitluka ipak su odlučile otiši u Slovačku. Prešli su oni stotine kilometara kako bi podržali voljeni klub i tako pokazli ogromnu ljubav prema Dinamu.
Herceg Bosna uz Dinamo! Iako se igra bez navijača HRVATI IZ BIH otišli dati podršku

 

Dinamo večeras od 19.00 sati igra utakmicu koja bi mogla biti presudna da se dočeka Europsko proljeće. Posljednju proljetnu utakmicu Dinamo je igrao 4. ožujka 1970. godine.

 

Priča o Dinamovom prokletstvu u Europi datira još od 1966. godine.

 

Toga dana su zagrebački modri, u prvom kolu Kupa velesajamskih gradova, pobijedili češki Spartak sa 2-0, golovima Slavena Zambate i Hrvoja Jukića, ali, kako je i prva utakmica u Brnu završena 0-2, o putniku u drugo kolo odlučivao je - novčić. Legenda kaže da je Dinamov kapetan Slaven Zambata, čim je sudac bacio novčić u zrak, viknuo: “Skačite, dobili smo!” Legenda također kaže da nitko nije vidio na koju je stranu pao novčić. Česi su nešto sumnjali, ali su na svečanoj večeri u Esplanadi rekli: “Možda ste nas prevarili, ali mi se ionako ne bismo mogli oduprijeti škotskom Dumfermilneu, za koga je tada igrao i slavni Alex Ferguson...

 

Priče o Dinamovom europskom prokletstvu postale su “klasika sportske ironije”, a priča, koju je potaknuo pokojni Tomislav Židak da je prokletstvo rođeno na prijevari i Zambatinom novčiću.

 

Židak je možda i morao otići gore da izmoli za ispravljanje nepravde i zatraži oprost u ime Dinama zbog tog kobnog novčića.

 

Večeras, do kraja!

 

Grude.com

Herceg Bosna uz Dinamo! Iako se igra bez navijača HRVATI IZ BIH otišli dati podršku
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio