Za HOTEL HRVATSKA bore se HERCEGOVAČKI KRALJ PAPIRA I NAJMOĆNIJI ČOVJEK HRVATSKOG RUKOMETA

Datum objave: 26.10.2018   Broj čitanja: 2083
Tri ponude pristigle su u Ministarstvo državne imovine za kupnju bivšeg vojnog hotela Hrvatska u Baškoj Vodi, a najviše je ponudio Petar Ćorluka, hercegovački poduzetnik koji je bogatstvo zgrnuo proizvodnjom i prodajom WC papira Violeta.
Za HOTEL HRVATSKA bore se HERCEGOVAČKI KRALJ PAPIRA I NAJMOĆNIJI ČOVJEK HRVATSKOG RUKOMETA

 

Osim što je vlasnik tog brenda, Ćorluka posjeduje i hotel u Sarajevu te makarsku tvrtku Marea Alta koja za hotel Hrvatska nudi 46,13 milijuna kuna. No, za taj se hotel s dvije zvjezdice natječe i zagrebačka tvrtka Adria Coast turizam čiji su osnivači vlasnik i predsjednik Uprave Prvog plinarskog društva (PPD) Pavao Vujnovac i najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac, a tvrtki se pridružio i Damir Spudić, član uprave PPD-a. Kompanija Adria Coast turizam za hotel Hrvatska ponudila je 42,4 milijuna kuna. Treća ponuda, u vrijednosti od 36,5 milijuna kuna, pristigla je od slatinske tvrtke Maros nekretnine.

 

Ministarstvo je javni poziv za prodaju hotela Hrvatska u Baškoj Vodi raspisalo sredinom rujna, po početnoj cijeni od 35,9 milijuna kuna, nižoj nego u prethodnom pozivu, a ponude su se mogle podnijeti do danas.

 

Hotel je smješten u centru Baške Vode, ima 136 smještajnih jedinica, od čega 128 soba i 8 apartmana. Ukupna mu je bruto površina 12.500 četvornih metara, a neto površina 8.956 četvornih metara.

 

Hotel Hrvatska na Makarskoj rivijeri već se ove godine nudio na prodaju, po početnoj cijeni od gotovo 44 milijuna kuna i uz jamčevinu od 2,1 milijun kuna, na koji nije pristigla niti jedna ponuda.

 

Jutarnji list

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio