Najpopularnija kuća za odmor: U 5 minuta rezervirali pola godine unaprijed

Datum objave: 30.10.2018   Broj čitanja: 227
Clavell Tower je najpopularnija kuća za odmor u Velikoj Britaniji. Preciznije, radi se o tornju koji je sagrađen 1830. za koji je lista čekanja dvije godine. I tako je već deset godina otkako se počeo iznajmljivati.
Najpopularnija kuća za odmor: U 5 minuta rezervirali pola godine unaprijed

Toranj na litici u zaljevu Kimmeridge ima prekrasan pogled na dorsetsku obalu koja je inspirirala mnoge pisce, uključujući velikane književnosti kao što je primjerice bio Thomas Hardy. On je u tornju boravio sa svojom prvom ljubavi Elizom Nichols. Spisateljici P.D. James poslužio je kao nadahnuće za Crnu kulu.

 

Toranj s četiri etaže posebno je omiljen među parovima koji traže mjesto za romantični bijeg, a cijena je prava sitnica: 3900 kuna za produženi vikend, piše Punkufer.


Sagradio ga je John Richards Clavell kako bi mu poslužio kao opservatorij, a pomorcima i krijumčarima služio je za orijentaciju.

 

S vremenom je litica erodirala da bi do osamdesetih godina prošlog stoljeća toranj bio u velikoj opasnosti od urušavanja. Kako bi se očuvalo nacionalno blago, toranj je premješten kamen po kamen i udaljen s litice na sigurno područje.

 

Za premještanje i restauraciju potrošeno je 7,5 milijuna kuna. Svaki od gotovo 17 tisuća kamenja je pažljivo fotografiran i numeriran kako bi toranj bio identičan prvobitnoj verziji.

 

Osim spavaće sobe, gostima su na raspolaganju kupaonica, dnevni boravak i blagovaonica na četiri etaže. Omiljeno mjestu u tornju gostima je kružni balkon s prekrasnim pogledom na more koje se može vidjeti i iz kreveta.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio