Srbi se bune zbog budućeg GRUDSKOG hotela u Baškoj Vodi: Kažu da je to njihovo, a ne hrvatsko

Datum objave: 30.10.2018   Broj čitanja: 1329
Kad god se spomene nešto što datira iz vremena bivše države prema ustaljenom običaju jave se iz Srbije, pa su tako zgroženi prodajom nekdašnjeg vojnog odmarališta u Baškoj Vodi, a Zoran Ristić, predsjednik udruge "Oduzeta imovina" tvrdi da Srbija neće sjediti prekriženih ruku.
Srbi se bune zbog budućeg GRUDSKOG hotela u Baškoj Vodi: Kažu da je to njihovo, a ne hrvatsko

 

U tekstu "Hrvati prodaju naš vojni hotel" današnje Večernje novosti pišu da je "čuveno vojno odmaralište u Baškoj Vodi prva nekretnina koju su hrvatske vlasti stavile na prodaju javnim natječajem po novom zakonu o upravljanju državnom imovinom".

 

Tim zakonom se, kako je navedeno, omogućuje zakup nekretnina "koje su pripadale poduzećima, institucijama i bankama iz bivše Jugoslavije, a koje je Hrvatska 1991. prenijela u svoje vlasništvo".

 

Predsjednik Udruge "Oduzeta imovina" Zoran Ristić podsjeća da je nekadašnji hotel Sutjeska, kasnije preimenovan u Hrvatska, u Baškoj Vodi gradila sarajevska Hidrogradnja i krajem 80-ih godina prošlog stoljeća dala ga tadašnjem Saveznom sekretarijatu narodne obrane SFRJ uz uvjet da hotel dovrše, ali i omoguće radnicima tog poduzeća da ljetuju u sezoni.

 

Hidrogradnja je naknadno, uz financijsku potporu vojske, dogradila još jedan kat.

 

"Nećemo sjediti prekriženih ruku"

 

"Pred sam rat, tadašnje ministarstvo obrane SFRJ, čiji je pravni sljednik ministarstvo obrane Srbije, upisalo se u zemljišnim knjigama, u Makarskoj, kao vlasnik tog trokatnog zdanja sa 180 soba, na 12.500 četvornih metara bruto površine", navodi odvjetnik Ristić naglašavajući kako je "na početku rata hotel, baš kao i sve ostale srpske nekretnine, oduzela hrvatska država i prenijela na sebe".

 

On podsjeća da je vlada RH 13. rujna objavila javni poziv za kupnju hotela, a rok za prijave istekao je 26. listopada, do kad su stigle tri ponude.

 

Najvišu cijenu, od oko dva milijuna eura, ponudilo je trgovačko društvo Marea alta iz Makarske, u vlasništvu hercegovačkog tajkuna Petra Ćorluke, za koje Večernje novosti navode da je poznat kao "kralj toalet papira" jer je "zgrnuo bogatstvo" na proizvodnji i prodaji robne marke Violeta.

 

Za hotel se, kako navodi Ristić, nadmeću i zagrebačka tvrtka Adria Coste tourism te slatinsko poduzeće Maros nekretnine.

 

Index.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio