Fra Stanko Pavlović na misi za branitelje: I Isus je bio žrtva, svaka naša žrtva ima vrijednost

Datum objave: 04.11.2018   Broj čitanja: 899
Ove je nedjelje, u crkvi svete Katarine u Grudama, održana sveta misa za nestale i poginule branitelje s područja općine Grude.
Fra Stanko Pavlović na misi za branitelje: I Isus je bio žrtva, svaka naša žrtva ima vrijednost

 

Uz brojne branitelje i predsjednike braniteljskih udruga svetoj misi nazočilo je vodstvo Općine Grude na čelu s načelnikom Ljubom Grizeljom i predsjednikom Općinskog vijeća Draženkom Vranješom.

 

Svetoj misi nazočila su trojica grudskih svećenika Fra Stanko Pavlović, fra Bernard Marić i fra Ante Šaravanja. Propovijed je predvodio grudski župnik fra Stanko Pavlović koji je naglasio da ne smijemo zaboraviti žrtvu naših branitelja kroz mnoge ratove od posljednjeg Domovinskog rata za hrvatsku slobodu, do onih ranijih kada je hrvatski narod prošao svoj križni put.

- Čovjek nekad dođe u jedno razilaženje, nekad propituje samog sebe o nekim stvarima, međutim moramo znati da žrtva uvijek vrijedi jer je i Isus bio žrtva. Njegova žrtva prihvaća našu žrtvu. Nikad ne smijemo u žrtvu sumnjati jer svaka žrtva ima vrijednost, a tako i žrtva naših branitelja. Oni su bili spremni položiti život za slobodu svog naroda, za buduće naraštaje. S krunicom oko vrata krenuli su u bitke svjesni da se možda nikad više neće javiti svojoj obitelji i prijateljima, i mnogi se više nikad nisu javili. Međutim njihova žrtva živi, njih slavimo i za njih se molimo dragome Bogu. Neka im je vječna slava - govorio je fra Stanko u prigodnoj propovijedi.

 

Prva sveta misa za branitelje u župi Grude održana je još 5. srpnja 1990. godine, a krenulo je tako što su Gruđani iz svih krajeva svoje općine s hrvatskim zastavama i slikom Blažene Djevice Marije krenuli prema crkvi svete Katarine u Grudama na prvu svetu misu za žrtve II. svjetskog rata i poraća.

 

Od 1991. godine 4. studenoga izabran je kao datum kada će se sve predvoditi sveta misa za sve nestale i poginule branitelje s područja općine Grude.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio