Ministrica Ružica Mikulić iz Gruda na prijemu kod predsjednice Grabar - Kitarović

Datum objave: 07.11.2018   Broj čitanja: 2482
U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, upriličen je svečani prijem za sudionike završnog natjecanja Ponos domovine, školske godine 2017./2018.
Ministrica Ružica Mikulić iz Gruda na prijemu kod predsjednice Grabar - Kitarović

 

Nazočne je predvodila ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u ZHŽ-u Ružica Mikulić.

 

Predsjednica je ovom prilikom ugostila i Ljubuške gimnazijalce, koji su na prošlogodišnjem natjecanju ostvarili zavidne rezultate, osvojivši visoko peto mjesto.

 

Udruga Ponos domovine osnovana je 2009.godine s ciljem njegovanja nacionalnih osjećaja i identiteta kod mlađih naraštaja. Svake godine organizira se natjecanje u obliku kviza za polaznike srednjoškolskih programa. Provjerava se znanje o Domovinskom ratu i odgoju, hrvatskoj povijesti, zemljopisu, ekologiji, religiji, moralu, etici, energetskoj učinkovitosti i slično.

 

Od školske godine 2016./2017. organizacija kviza je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Natjecanje se u prvom i drugom krugu provodi online, nakon čega slijedi poluzavršnica, koja je prošle godine za škole koje rade po hrvatskom planu i programu u Federaciji BiH održana u Širokom Brijegu. Gimnazija Ljubuški na ovom je natjecanju bila najuspješnija.

 

Nakon toga u Zagrebu je održano finalno natjecanje 13 najboljih ekipa, gdje je Gimnazija Ljubuški zauzela respektabilno peto mjesto.

 

Finalno natjecanje održano je u travnju prošle godine, u vremenu dok je Predsjednica bila na službenom putu pa je prijem organiziran naknadno.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ero07.11.2018 21:34 sati
    Svečan je prijem, to što se predsjednica ne zna obuć nije Ružicin problem. Najbolja je ministrica i ostat će još 4 godine.
  • HR.HERCEGBOSNA07.11.2018 14:26 sati
    Svečani prijem🤣?? Predsjednica skoro pa u pidžami😅
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio