Uređenje središta Gruda dobit će nastavak, obrisi grada sve su vidljiviji

Datum objave: 09.11.2018   Broj čitanja: 1082
Uređenje središta Gruda koje je pod neslužbenim sloganom “Više manjih projekata” počelo 2012. godine, u potpunosti je postiglo svoju svrhu - da urbana zona Gruda dobije obrise grada.
Uređenje središta Gruda dobit će nastavak, obrisi grada sve su vidljiviji

 

Naravno, posla ima još dosta pošto središte nije bilo jedino gradilište u ovoj općini, ali ima i vidljivih rezultata. Trenutno, gradi se i u Parku hrvatskih velikana u Grudama gdje se uređuje šetnica, a uskoro će i najmlađi dobiti svoje sadržaje, piše Večernji list BiH. 

 

Ljepši izgled

 

Ovih dana Općinsko vijeće donijelo je Odluku o pristupanju izradi regulacijskog plana uređenja - Centar Grude, čija će realizacija još više pridonijeti njihovu ljepšem izgledu. Naravno, plan je dugoročan, radi se o razdoblju od 2019. do 2029. godine. Plan je omeđen ulicama fra Gabre Grubišića na zapadu, Ulicom kralja Tomislava na istoku i sa sjeverne strane Ulicom Gojka Šuška. S južne strane granica obuhvaća područje od Ulice fra Gabre Grubišića, prati Ulicu Republike Hrvatske, ulazi u Ulicu Mate Bobana do križanja s Ulicom dr. Franje Tuđmana, na području Mjesne zajednice Grude Centar. Pripremu za izradu regulacijskog plana uređenja obavlja općinska Služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar. Kako je potvrđeno Večernjem listu, nositelj pripreme će izraditi program i plan aktivnosti za pripremu i izradu regulacijskog plana uređenja.

 

Pravo raspolaganja

 

S obzirom na ozbiljnost projekta, nositelj pripreme je dužan osigurati suradnju i usuglašavanje stavova sa svim subjektima planiranja i drugim zainteresiranim osobama na ovom području, kao i s vlasnicima nekretnina, nositeljima prava raspolaganja i korištenju dijelova područja i objekata na tom području. Posebnu suradnju i usuglašavanje stavova u pogledu planskog uređenja područja nositelj pripreme osigurat će s društvima i drugim pravnim osobama mjerodavnim za vodoprivredu, promet, turizam, zdravstvo, obrazovanje, kulturu, zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa, zaštitu okoliša, društvima i drugim pravnim osobama mjerodavnim za komunalne djelatonosti, predstavnicima vjerskih zajednic, te pribaviti mišljenja i suglasnosti mjerodavnih tijela i organizacija na koje ih zakon obvezuje.

 

Svoju ocjenu vezanu za “Regulacijski plan uređenja - Centar Grude” moći će dati i žitelji. Nositelj izrade toga plana će se odrediti putem javnog natječaja.

 

Kako bi sve bilo na najvišoj razini, u pripremi izrade regulacijskog plana odgovarajuće podatke dat će i mjerodavni za poljoprivredu, vodoprivredu, šumarstvo, energetiku, industriju, promet, komunikacije, znanost, obrazovanje, kulturu, zdravstvo, turizam, zaštitu kulturnog, povijesnog i prirodnog nasljeđa, zaštitu okoliša, kao i druge organizacije. Svoje informacije, mišljenja i suglasnosti osigurat će društva, kao i pravne osobe mjerodavne za komunalne djelatnosti, predstavnici vjerskih zajednica te druga tijela i organizacije. Rok za početak izrade je 180 dana.

 

VL

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Rexx11.11.2018 15:00 sati
    Al o skolskom dvoristu, vrticu i obilaznici nitko nece da pise jer je ruglo i sramota
  • Ero09.11.2018 12:05 sati
    Grude nikad ljepše nisu izgledale pa neka priča tko što hoće, a obilaznica, a ne zaobilaznica, je krivnja vlasti na višim razinama.
  • !09.11.2018 11:49 sati
    Nemojte biti sarkastični u Grudama se ništa promijenilo nije niti će...za glavno uređenje u središtu Gruda zna se tko je zaslužan, što se tiče svega drugog sramota i ništa više. Počev od zaobilaznice pa na dalje, evo i školsko dvorište će izgleda vječno da ostane nedovršeno!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio