Potencijalni vojnici nisu se htjeli javljati Oružanim snagama SAD-a! Ovi našli način kako da ih angažiraju

Datum objave: 13.11.2018   Broj čitanja: 341
Oružane snage SAD-a odlučile su prilagoditi pristup potencijalnim novacima. Kako mladi danas ne žele razgovarati s pripadnicima vojske zaduženim za novačenje preko telefona, odlučili su pokušati pomoću esporta i videoigara.
Potencijalni vojnici nisu se htjeli javljati Oružanim snagama SAD-a! Ovi našli način kako da ih angažiraju

 

To planiraju učiniti uspostavljanjem tima gamera unutar vojske koji će sudjelovati na Fortnite i Madden NFL turnirima kako bi se približili ciljanoj publici.

 

Više od 15 godina je prošlo otkako Oružane snage SAD-a uz pomoć America's Armyja pokušale ljudima omogućiti da se upoznaju s njima putem digitalnog svijeta videoigara uz tempo koji njima odgovara. Tako su svi zainteresirani mogli kvalitetnije saznati žele li postati vojnici ili služiti u američkoj vojsci. To je ujedno prvi projekt tog tipa Oružanih snaga SAD-a. Nakon što ove godine nisu uspjele ispuniti cilj novačenja te su ostali kratki za šest i pol tisuća novaka, ponovo su se odlučile za korištenje videoigara i esporta.

 

Još ranije ove godine održan je turnir u Street Fighter V za vojnike, a prijenos su mogli pratiti svi na Twitch.tv platformi. Najbolji vojnici snage su odmjerili na završnici u sklopu Pax Esta u Seattleu. Kako iz Oružanih snaga SAD-a navode, esport turniri mogu pomoći vojnicima kroz poboljšanje koordinacije ruke i oka, mentalnog fokusa i brzine reakcije. Prema navodima portala Stars and Stripes, Oružane snage SAD-a planiraju održati probe za različite esport timove. Članovi tih timova bit će dio Marketing and Engagement Teama smještenog u čuvenom Fort Knoxu, a uz natjecanje na esport turnirima u Americi sudjelovat će u testiranju novih vojnih aplikacija i simulacija. Cilj je prikazati vojnike u drugačijem svijetlu i dodatno ih približiti narodu. Uz esport i videoigre, za bolju promociju ciljanoj publici bit će osnovan tim koji će se natjecati na CrossFit natjecanjima.

 

Oružane snage SAD-a će se tako pokušati obratiti mladim ljudima starosne dobi između 17 i 24 godine kroz videoigre i esport turnire, a sudjelovanjem na njima će pokušati popraviti imidž vojske. Iako bi bilo bolje da se i svi oružani sukobi jednostavno vode u virtualnom svijetu, pogotovo uz toliki broj ratnih simulacija i pucačkih igara, ali daleko smo od toga. Nažalost, digitalno ratovanje se ne vodi na Call of Duty serverima.

 

Index.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio