Veleizdajnica Vesna Pusić jedina u Saboru podržala progon Hrvata u BiH

Datum objave: 14.11.2018   Broj čitanja: 1070
Zastupnica Vesna Pusić (Glas) rekla je danas tijekom saborske rasprave o premijerovu izvješću da je iz rezultata izbora u BiH očito kako dvije trećine Hrvata s pravom glasa nije htjelo glasovati za Dragana Čovića i da je vrlo vjerojatno zbog toga izabran Željko Komšić.
Veleizdajnica Vesna Pusić jedina u Saboru podržala progon Hrvata u BiH

 

"Ako je nešto očito iz rezultata izbora u BiH, onda je to da dvije trećine Hrvata s pravom glasa nije htjelo glasovati za Dragana Čovića i da je vrlo vjerojatno, zbog zbog toga izabran Željko Komšić", izjavila je Pusić raspravljajući o premijerovu izvješću o sastancima Europskog vijeća i sastanku država članica europodručja održanih u lipnju i studenome.

 

 

"Zamislite da Srbi donose deklaraciju u kojoj traže promjene hrvatskog Ustava"

 

 

"U trenutku u kojem je Komšić izabran za člana Predsjedništva, onda je valjda u interesu Hrvatske i svih Hrvata u BiH da taj posao obavi što kvalitetnije i promovirajući interese Hrvata u BiH", rekla je Pusić, koja drži da je temeljni interes Hrvata u BiH da ta država uspije na putu prema članstvu u EU.

 

 

Osvrnula se na činjenicu da bi Sabor uskoro trebao raspravljati o deklaraciji o položaju Hrvata u BiH. "Zamislite da Srbija, Slovenija ili Mađarska u parlamentu donose deklaraciju u kojoj traže promjene hrvatskog Ustava i izbornog zakona, svi ovdje k'o jedan bi se postavili na zadnje noge i smatrali to nedopustivim", rekla je bivša ministrica vanjskih poslova.

 

Tko je Vesna Pusić

 

 

1. Vesna Pusić bila je prva u dvama proteklim desetljećima u borbi protiv hrvatskih nacionalnih interesa, u širenju krivotvorina o Domovinskom ratu i lažnom optuživanju i predsjednika Tuđmana i  hrvatskih generala, a s otvorenom podrškom Carle del Ponte, glavne tužiteljice Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

 

 

2. Vesna Pusić je sustavno pokušavala pretvoriti agresiju Srbije, Crne gore i JNA na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u navodni građanski rat s podijeljenom odgovornošću i krivnjom. Štoviše proglasila je Republiku Hrvatsku agresorom na Bosnu i Hercegovinu.

 

 

3. Pokušavala je cijelo vrijeme svoga mandata i do posljednjeg trenutka povući Hrvatsku tužbu protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

 

 

4. Još 1993. godine organizirala je sa Slavkom Goldsteinom okrugli stol pod nazivom „Hrvati i Srbi” u Muzeju Mimara u Zagrebu na kojem je negiran Domovinski rat, tvrdeći da u stvari nema ni agresora ni žrtve, da se radi o dogovornom ratu radi komadanja Bosne i Hercegovine na temelju dogovora Miloševića i Tuđmana.

 

 

5. Izjavila je više puta da je Deklaracija o Domovinskom ratu sramota i najavljivala da će s Antom Nobilom, članom svoje stranke napisati novu deklaraciju o Domovinskom ratu.

 

 

6. Vesna Pusić je više puta izjavila da podržava pravo Srbije da aktivira optužnice i presude vojnog  tužiteljstva i vojnog suda JNA protiv hrvatskih branitelja.

 

 

7. Vesna Pusić je bila protiv svake pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini, tražila je da im se ukine pravo glasa i suprotstavila se dopisnom glasovanju rekavši da su oni „na niskoj civilizacijskoj razini da bi mogli dopisno glasovati. Pokazala je apsolutnu nezainteresiranost službene politike u hrvatskoj za postupak protiv šestorice Hrvata pred Međunarodnim tribunalom u Haagu, premda je optužnica u tom postupku bila i optužba protiv hrvatskoga državnoga vrha.

 

 

8. U svojoj prosrpskoj politici iskazuje se kao najžešća zagovornica bezuvjetne podrške ulasku Srbije u EU, a da nisu riješena pitanja granica, nestalih osoba, naknade ratne štete, drugih otvorenih pitanja. U pripremnim pregovorima Hrvatska nije iznijela primjedbe u odnosu na ratne zločine, kao ni u odnosu na prava hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

 

 

9. U stvarima prenesene štednje Ljubljanske banke, koje se rješava pred hrvatskim sudovima, Vesna Pusić, i nakon presude Međunarodnog suda za ljudska prava u korist naših štediša, izjavljuje na sastanku sa slovenskim ministrom, da smo „još uvijek spremni zajednički zatražiti zaustavljanje postupka pred hrvatskim sudovima i razgovarati o mogućnosti alternativnih rješenja.

 

 

10. Vesna Pusić je zloupotrijebila  Europsku komisiju i namjerno obmanula hrvatsku javnost da će EU graditi Pelješki most, premda je znala da je Komisija EU-a odbila našu pred-studiju, kako bi u nedogled spriječila izgradnju mosta.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ante Grabovac15.11.2018 04:57 sati
    Aa
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio