Dragan Čović: Hvala mojim Gruđanima! Ovo priznanje će imati posebno mjesto u mom životu

Datum objave: 16.11.2018   Broj čitanja: 692
Hrvatskom članu Predsjedništva BiH, predsjedniku HNS-a i HDZ-a BiH koji će od utorka biti jedini legitimni predstavnik Hrvata u BiH, Draganu Čoviću, vodstvo Općine Grude uručilo je priznanje Počasni građanin općine Grude.
Dragan Čović: Hvala mojim Gruđanima! Ovo priznanje će imati posebno mjesto u mom životu

 

Grude su na taj način potvrdile svoju podršku legitimitetu i ispravljanju nepravdi u Bosni i Hercegovini koja je izborom Željka Komšića glasovima Bošnjaka krenula u sunovrat iz kojeg će se teško vratiti.

 

Govor Dragana Čovića, počasnog građanina općine Grude, koji je danas s načelnikom Ljubom Grizeljom i predsjednikom Općinskog vijeća Grude Draženkom Vranješom, zapalio svijeće i položio vijence ispred Spomenika braniteljima u Parku hrvatskih velikana, zatim od njih primio priznanje Počasni građanin općine Grude, portal Grude.com donosi u cijelosti.

 

 

"Svim žiteljima naših Gruda čestitam Dan općine Grude, a uz ove čestitke svima vama koji se vežete za dane našeg ponosa, naše Hrvatske zajednice Herceg Bosne, svi koji nosite u sebi ime Herceg Bosne, o kojim god se institucijama radilo, od srca čestitam Dan Herceg Bosne. Ovaj dan ima posebno mjesto za sve nas i dozvolit ćete mi da kažem: Hvala svima onima koji su podržali politiku HDZ-a BiH. Naš plan je da dođemo do 23, čak i 24 načelnika i gradonačelnika u BiH, da više osmišljavamo, da više radimo. Vi lokalni lideri umrežiti ćete se na poseban način kako bi sve naše općine, gradovi, županije bili još razvijeniji - istaknuo je Čović, prenose Grude.com. Onda se osvrnuo i na stanje u samim Grudama. - Što se Gruda tiče, mislim da će naredni Proračun biti 6,5 milijuna KM, njime treba definirati da sve bude osmišljeno i bude privedeno nakani u budućem vremenu. Želim da vam sve bude pri ruci i da realizirate ono što ste osmislili, da gospodarstvenici još više ulažu, da se više zapošljava, da budu veće plaće da više nitko ne razmišlja o promjeni sredine. Ovo je posebno mjesto za život i kada se kaže za Grude, da je ovo zdravo mjesto za život, uistinu to tako treba i promišljati - istaknuo je Čović.

 

S obzirom da mnogi namjerno šalju krivu sliku o Hrvatima u BiH pa i o njihovim lokalnim razinama koje su među najuspješnijima, Čović je istaknuo da je važno poslati pravu sliku, u čemu je i velika uloga lokalnih lidera.

 

Također, posebno se osvrnuo i na posthumno priznanje Općine Grude Ljubici Šimić, Majki Tereziji iz Gruda, koja je svojom požrtvovnošću i radom za druge zaslužila da ostane zapamćena u povijesti Gruda, ali je radila i za svoj hrvatski narod kao predsjednica HKDU-a (Hrvatska Kršćanska Demokratska Unija) u Grudama koji je član Hrvatskog narodnog sabora. - Budimo veliki, a opet skromni kao što je bila naša Ljubica. Ali i kao njezina sestra Nevenka, časna sestra, koja je preuzela priznanje za našu Ljubicu - kazao je prvi čovjek Hrvata u BiH.

 

 

Izrazio je zahvalnost svima koji su doprinijeli tome da on postane počasni građanin općine Grude, ali i lider bosanskohercegovačkih Hrvata koji će i u iduće četiri godine ostati lider Hrvata, bez obzira što su Bošnjaci političkim nasiljem napravili da nijedan Hrvat ne bude u Predsjedništvu BiH. - Hvala svima onima koji su imali mudrosti i odlučnosti da u to vrijeme pokrenu projekt Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Zahvala svima vama koji znaju vrednovati da se nećemo umoriti, bit ćemo jednakopravni. Zahvala i Škabrnji i Vukovaru jer njihovo vrijeme moramo zajedno doživljavati jer oni svima daju posebnu snagu. Pa hvala i vama dragi prijatelji koji ste došli uime Hrvatske, svi smo mi dio hrvatskog naroda koja promišlja budućnost zajedničkog života ovdje. Zahvala Grudama, mojim Gruđanima, svim žiteljima ovdje, načelniku Ljubi Grizelju, predsjedniku OV-a Draženku Vranješu. Ovo priznanje će imati posebno mjesto u mom životu. Nadam se da sam svojim radom naznačio da mogu ovo priznanje zaslužiti. Ovo je dodatna obveza da ono što budemo radili uradimo na pravi način. Dali ste mi podršku, ovdje u Grudama iznad 90 posto, neki će reći da to nije demokratski, ali ta potpora bila je potpora jednoj politici, jednom promišljanju budućnosti života hrvatskog naroda ovdje. Stoga, nećemo se umoriti, hvala u moje ime i siguran sam da će predvodnica svih politika u BiH upravo biti Zapadnohercegovačka županija zajedno sa svima onima koji žele prepoznati budućnost Bosne i Hercegovine. Glasovi koje smo dobili biti će ohrabrenje za izbore 2020. godine, 23 ili 24 načelnika i gradonačelnika ćemo imati, a to je snažna mreža ljudi koju nitko neće moći odbiti - istaknuo je Čović.

 

Završio je, također zahvalom. - Hvala vama gospodine načelniče i čestitka za današnji dan. Svima koji vežete svoj život uz hrvatski narod, hrvatsku zajednicu, Hrvatsku republiku Herceg Bosnu.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio