Još jedan veliki uspjeh mladog inovatora iz Runovića

Datum objave: 21.11.2018   Broj čitanja: 466
U konkurenciji 640 inovatora iz 26 zemalja svijeta, Mario je osvojio zlatnu medalju u kategoriji vozila i posebnu nagradu delegacije Ruske Federacije za najboljeg mladog inovatora!
Još jedan veliki uspjeh mladog inovatora iz Runovića

 

Na međunarodnoj izložbi inovacija „Inova – Budi uzor“ koja se održala u Zagrebu 14. -17.11.2018. god, sudjelovao je i naš mladi inovator iz Runovića Mario Ljubičić uz potporu Društva inovatora Faust Vrančić s inovacijom; Električni automobil s djelomičnim samonadopunjavanjem baterija. Posebnost inovacije a i inovatora Maria Ljubičića je u tome što je ovaj 21-godišnji mladić potpuno sam, uz uporabu samo priručnih alata, izradio kompletni električni automobil kojeg je nazvao EM-Mobile. EM-Mobile ostvaruje brzinu do 70 km/h uz autonomiju kretanja 20 km s jednim punjenjem baterija.

 

U konkurenciji 640 inovatora iz 26 zemalja svijeta, Mario je osvojio zlatnu medalju u kategoriji vozila i posebnu nagradu delegacije Ruske Federacije za najboljeg mladog inovatora! Uz pomoć Društva inovatora Faust Vrančić, osvojio je i nagradu INOVA – BUDI UZOR za najbolje promoviranu inovaciju.


 

Ocjenjujemo da Mario po znanju, upornosti i inventivnosti itekako može biti uzor mladim naraštajima! Štand na kojem je naš član Mario Ljubičić izložio svoj elektromobil bio je vrlo atraktivan i sigurno najposjećeniji na cijeloj izložbi. Osim mnogobrojnih posjetitelja od strane struke, velikog broja učenika tehničkih škola, inovaciju je sa zanimanjem proučavao i premijer Andrej Plenković što je i objavljeno na stranicama Vlade Republike Hrvatske. Inovatoru najdraža posjeta je bila posjeta Tehničke škole iz Imotskog kada su ga posjetili učenici pod vodstvom prof Josipa Domazeta i Suzane Žarković

 

-Društvo inovatora Faust Vrančić i dalje će podržavati Maria u ostvarivanju njegovog sna, kao što već 20 godina podržava i prati inovatore koji se obrate za potporu. Dodao bih još samo jednu malu osobnu notu: predivno je vidjeti koliko Mario voli svoje Runoviće, Imotski i Hrvatsku, izjavio nam je Josip Papak tajnik društva inovatora Faust Vrančić iz Šibenika.

 
Grude.com/Radio Imotski

Još jedan veliki uspjeh mladog inovatora iz Runovića
Još jedan veliki uspjeh mladog inovatora iz Runovića
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio