Trump poslao Dodiku čestitku za Dan državnosti! Dodik poslao brutalan odgovor

Datum objave: 23.11.2018   Broj čitanja: 532
U obraćanju novinarima u Istočnom Sarajevu Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, potvrdio je da je dobio čestitku predsjednika SAD-a Donalda Trumpa povodom Dana državnosti BiH.
Trump poslao Dodiku čestitku za Dan državnosti! Dodik poslao brutalan odgovor

 

Dodik je naglasio da je poslao pismo Trumpu, u kojem je jasno naveo da to nije njegov dan i da Trump s njim ne može pričati o NATO integracijama BiH.

 

- Dobio sam danas od predsjednika SAD čestitku u kojoj mi čestita Dan državnosti BiH. Napisao sam mu da to nije moj Dan državnosti i da Srbi i RS nisu pristali na to. Obavijestio sam ga da možemo pričati o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO-u - rekao je Dodik.

 

Podsjećamo, Trump je u pismu novoizabranim članovima Predsjedništva BiH naglasio da će Amerika nastaviti podržavati težnje BiH ka euroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Europskoj uniji. Dodik, koji je inače na crnoj listi SAD, novinarima u Istočnom Sarajevu je naglasio da je ovo početak dobre suradnje između njega i Trumpa. ''Iako se ne slažem s pismom koje sam dobio od Trumpa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas'', rekao je Dodik.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio