Bh. blok prvi put spomenuo spremnost za rješavanje Hrvatskog pitanja

Datum objave: 30.11.2018   Broj čitanja: 308
Nakon prekjučerašnjeg zalijetanja nelegitimnog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića o tome kako će bez stranaka HNS-a i HDZ-a BiH formirati vlast jučer je od njega stigla razumnija izjava kako planira sjesti s vodstvom najjače hrvatske političke institucije.
Bh. blok prvi put spomenuo spremnost za rješavanje Hrvatskog pitanja

 

Međutim, još je zanimljivija, a možda i za budućnost BiH važnija poruka Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke koji djeluje u okviru Bh. bloka.

 

Ne znamo radi li se o "osvješćivanju" građanskih opcija, međutim izjave koje stižu iz njihovog tabora sve su optimističnije za Bosnu i Hercegovinu. - Ja se ne želim baviti kombinatorikom koja je isključivo zasnovana na brojevima. Našu stranku eventualno zanima suradnja s onim političkim opcijama koje su spremne kroz reformu Daytonskog ustava krenuti u traženje pravednijeg balansa između etničke i građanske demokracije, glasovati za izborni zakon koji onemogućuje krađu glasova i nemati toleranciju prema korupciji i političkom kriminalu. To je naša pozicija i ako je razumijete onda vidite da se broj tih mogućnosti o kojima govorite znatno smanjuje - poručio je Kojović.

 

Građanske opcije desetljećima u BiH žele zanemariti, da ne kažemo izbrisati, etničko predstavljanje, međutim nakon svega i one moraju postati svjesne da to u ovoj zemlji nikad neće biti moguće. Ako BiH želi biti "Mala Švicarska" onda mora uvažiti i Hrvate i Srbe i Bošnjake.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio