KU GRUDE: Očito nismo dorasli ''pojedincima'' koji su nas izbacili iz kandidature

Datum objave: 30.11.2018   Broj čitanja: 558
Kinološka udruga Grude izdala je priopćenje u kojem obavještava javnost da se u 2019. godini neće održati međunarodna izložba pasa svih pasmina u Grudama.
KU GRUDE: Očito nismo dorasli ''pojedincima'' koji su nas izbacili iz kandidature

 

Priopćenje KU Grude portal Grude.com donosi u cijelosti:


Nakon tri godine aktivnog zalaganja upravnog odbora KU Grude i izražavanja mišljenja i našeg ponašanja očito nismo dorasli „pojedincima“ te nas ovako profesionalno izbaciti iz kandidature za međunarodnu izložbu pasa svih pasmina.
Naime, dolaskom novog Upravnog odbora 2016. godine i aktivnog surađivanja sa našim matičnim savezom Herceg Bosne, organizacijom prve državne izložbe pasa u Grudama (CAC 2016 ) i ambijenta kojeg smo stvorili osjetili smo da možemo i hoćemo ići korak dalje i u dogovoru sa KU Posušje i savezom da organiziramo prvu međunarodnu izložbu pasa CACIB Grude 2017 koja oduševljava sve prisutne cijelom organizacijom, pripremom terena, ambijenta te ovakvu manifestaciju dižemo na jednu veću razinu, razinu europskih razmjera.

 


Ista ta izložba dovlači sa sobom 325 različitih pasa, kroz 106 pasmina sa preko 600 prijava što je rekord u Bosni i Hercegovini. Ne možemo ne spomenuti kolege iz KU Posušje koji su dobrim dijelom zaslužni za ovaj rezultat i naša zahvala nikad nije izostala pa tako i sad.

 


Nakon takve 2017. godine sa puno pouzdanja i ljestvicom visoko dignutom idemo u 2018 godinu i novu drugu međunarodnu izložbu pasa CACIB Grude 2018 koju smo također odradili vrhunski i domaćinski sa preko 650 prijavljenih pasa na dvije izložbe.

 


Najbolje priznanje su javne zahvale izlagača i sudaca koju su sudjelovali i bili dio povijesti.

 


Zašto povijesti? Nažalost što nismo dobili kandidaturu CACIB za 2019. godinu!
Kroz glavu nam prolaze mnoge misli i razmišljanja gdje smo to pogriješili zar da nakon tri godine dokazanog rada i svih pohvala nismo zaslužili nastaviti, zar da savez nema interes sebe promovirati kroz najljepšu izložbu u Bosni I Hercegovini, zar ne želimo biti bliže Europskom standardu, za ne želimo biti dio svjetske razglednice kroz ovakva manifestacije? Zar naši pismeni zahtjevi nisu čitko napisani?


Komunikacije sa savezom i ostalim udrugama nikad nije nedostajalo samo je naše jedinstveno i zajedničko mišljenje koje smo više puta isticali pa i sad:
KU Grude zastupa jedan jedini put a to je unapređenje kinologije i poštenih kriterije kod ocjenjivanja pasa bilo izložbenih ili radnih manifestacija!
Svaki osobni interes pojedinaca ne dolazi u obzir niti ćemo ga stavit ispred gore navedenog stava.

 


Nitko od članova upravnog odbora KU Grude nije uzgajivač, preprodavač pasa već izričito ljubitelji koji ulaže u odnos i ljubav prema svojim ljubimcima!
Očito je da naš stave ne odgovara pojedincima i da se kod nas ne mogu ostvariti prihodi koji su zamišljeni jer mi imamo glavu i stav a sve u interesu KU.
Kad su u pitanju radne manifestacije državnog karaktera KU moraju organizirati na svom terenu i angažirati dva sudca, delegata i zapisničara….i nakon cijelog dana udruga uprihodi 50 KM i onda postavljamo pitanje kome je u prilogu organizirati ovakve manifestacije?

 


Mnoga bi se pitanja mogla postaviti ali nismo mi tu neki dežurni „lajavci“ već iskreni ljudi koji smo s najboljom namjerom ušli u ovaj izazov.
Mi smo uvijek spremni za debatu i komunikaciju jer jednoumlje ne vodi ničemu.
Ovo nije pravi put, nije korektno jer sa ovakvim odnosom izbacujete aktivne pojedince iz mogućnosti da se pokažu i dokažu, da promiču interes kinologije, našeg kraja i cijele države.
Kinološke izložbe moraju biti manifestacija veće razine, a ne neka „korida“ u glibu ili na asfaltu okružena vodovodnom trakom sa kiselim osmjehom i jednim glasom koji kriči na razglas.
Sve za bolje sutra, za kvalitetnije pse, rad i unapređenje kinologije!

 

S poštovanjem upravni odbor KU Grude, imenom i prezimenom:
Toni Šimić, predsjednik
Ante Paradžik, tajnik
Jerko Ćorluka, član
Robert Bagarić, član
Igor Vranješ, član,
Marinko Širić, član,
Miro Mikulić, član
Marko Grubišić, član

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • sukerina30.11.2018 19:20 sati
    vau vau av av av
  • kerovođa30.11.2018 13:29 sati
    jeli vam smirnije počivat nego se borit za one komunjare sto su sve poklopile i sve njima.
  • ash30.11.2018 13:26 sati
    ajde jada ti ja mislio nešto oni se za kerovnjačke susrete bore, bolje bi bilo da Šimićeve susrete podržite nego to
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio