Čović Izetbegoviću: Ništa se više neće moći uraditi na štetu Hrvata u BiH

Datum objave: 30.11.2018   Broj čitanja: 755
Dragan Čović danas se sastao s Bakirom Izetbegovićem, prvim čovjekom Bošnjaka koji pod svojom kontrolom drži Šefika Džaferovića i Željka Komšića u Predsjedništvu BiH.
Čović Izetbegoviću: Ništa se više neće moći uraditi na štetu Hrvata u BiH

 

Međutim, unatoč snažnoj poziciji koju imaju njegovi ljudi i njegova stranka najmoćniji Bošnjak nije bio optimističan niti prijeteći raspoložen prema Hrvatima kao u ranijem razdoblju. Svjestan je da bi ga Bh. blok lako mogao ostaviti u oporbi, a to karijernom političaru sigurno nije u interesu. Hrvati kojima su velikobošnjačke elite, domaći izdajnici i međunarodni poltroni puno toga oduzeli i dalje su tu, jednako hrabri i ponosni kao što su bili kroz povijest i još više homogenizirani u jedan projekt, onaj HNS-ov.

 

Izetbegović kao najmoćniji Bošnjak mora biti svjestan da je dosta njegovog guranja ove zemlje i njenih naroda u rat i da jednim potezom može završiti ovu farsu nefunkcioniranja zemlje, a taj potez zove se Izborni zakon, i to jednom zauvijek. Ako ovaj eksperiment želi postati država vrijeme je da se čuju i prihvate razmišljanja svih naroda u BiH.

 

-Pretvoren sam u osobu koja mrzi muslimanski svijet u ime nečije politike, a kada su neki pozivali na rat ja sam se obratio braći Bošnjacima. Isto tako, ja sam predstavnik hrvatskog naroda i hrvatske politike i učinit ću sve sve da zaštitim najmalobrojniji narod u BiH i ništa se više neće moći uraditi na štetu Hrvata u BiH. To je moj zadatak dok radim posao koji radim, rekao je novinarima Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH nakon sastanka stranačkih izaslanstava HDZ-a i SDA u mostarskoj gradskoj Vijećnici, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

 

“Razgovarali smo o rješenjima koja bi trebala osigurati da se ne čeka dugo na implementaciju izbornih rezultata. Želimo razgovarati sa bošnjačkim partnerima koji su spremni raditi na reformskoj agendi i europskom putu Bosne i Hercegovine”, rekao je Čović.

 

Govoreći o reformskoj agendi Čović je istaknuo da je stav HDZ-a i HNS-a da prva točka te  agende treba biti izmjena neustavnog izbornog zakona kako bi se moglo osigurati legitimno predstavljanje i kako se više nikada ne bi dogodilo da jedan narod drugome narodu bira političke predstavnike. Druga točka te reformske agende treba biti dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji te da nemamo zapreka u funkcioniranju vlasti na svim razinama vlasti.

 

Čović je rekao da ovaj put koalicija neće biti formirana zbog fotelja stoga je nužno potpisati zajednički dokument koji će jasno definirati pravce djelovanja i put u europske integracije.

 

Govoreći o potrebnoj relaksaciji odnosa između Bošnjaka i Hrvata u BiH Čović je rekao da je on u zadnjih godinu dana pretvoren u osobu koja mrzi muslimanski svijet te da je to urađeno u ime nečije politike i da bi se posredstvom toga nešto uradilo. „Dobio sam 155 tisuća glasova ili 85 posto hrvatskih glasova u BiH i neka to bude odgovor svima onima koji se nadmudruju. Nama treba čestit odnos između naših politika i hrvatskog i bošnjačkog naroda“, rekao je Čović te dodao:

„Kada su neki pozivali na rat ja sam se obratio braći Bošnjacima. Isto tako, ja sam predstavnik hrvatskog naroda i hrvatske politike i učinit ću sve sve da zaštitim najmalobrojniji narod u BiH i ništa se više neće moći uraditi na štetu Hrvata u BiH. To je moj zadatak dok radim posao koji radim.“, rezolutan je Čović.

 

Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je kako su HDZ BiH i SDA dugogodišnji partneri koji su predstavljali stub napretka u BiH. - Bilo je trenutaka u prošlim mandatu kada su se sudarale naše politike, ali ove dvije stranke su predstavljale spreg koji je držao stup u državi i vukao naprijed. Na kraju mandata proizveli smo 70.000 novih radnih mjesta i stvorili smo pretpostavke da Federaciju BiH i državu BiH pretvorimo u najveće gradilište na Balkanu. To se nije dogodilo slučajno već kroz suradnju ove dvije stranke", istaknuo je Izetbegović.

 

Grude.com
Foto:Slobodnaevropa.org

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio