FOTO: Počele su mise zornice! Grudska crkva bila je ispunjena mnoštvom vjernika

Datum objave: 03.12.2018   Broj čitanja: 1667
Pobožnostima Malom Isusu i svetom misom jutros su u brojnim katoličkim župama počele svete mise zornice.
FOTO: Počele su mise zornice! Grudska crkva bila je ispunjena mnoštvom vjernika

 

Još dok je vani mrak, vjernici su krenuli prema svojim crkvama gdje su počeli svoju pripravu za najradosniji kršćanski blagdan Božić.

 

Kao i svake godine, svečano je bilo u Grudama, u crkvi svete Katarine gdje su stotine vjernike slavile svetu misu i počeli svoju pripravu za Božić.

 

- Ovu svetu misu prikazujem za vaše nakane, za vaše potrebe. Radostan sam što vas vidim u ovolikom broju. Ustrajmo i ubuduće dolaziti na svete mise zornice i dijelimo svoje srce i svoju dušu s Gospodinom u ovom lijepom i milosnom vremenu - poručio je svojim župljanima i onima koji su sa strane došli na svetu misu zornicu grudski župnik fra Stanko Pavlović.

 

 

Osim molitvom, vjernici su u prepunoj crkvi Gospodina slavili i pjesmama kao što su "Hvaljen Isus Marijo" i "Srca gore, evo zore".

 

 

Mise zornice datiraju još od 5. stoljeća, a upravo je njihovo ime jedan od lijepih primjera ljubavi Hrvata prema vlastitom jeziku. Drugi narodi nisu pronašli vlastito ime za rane svete mise pa koriste latinski naziv rorate.

 

 

Mise zornice simboliziraju budnost kršćana u vremenu priprave za Božić, kao i budno iščekivanje konačnog Isusova dolaska na kraju vremena.

 

 

Odričući se sna, vjernici prikazuju svoju opredijeljenost za Gospodina i vječni život kojeg nam On daruje.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio