Predsjednik Hrvata u BiH: Hrvatski narod dao najveći doprinos približavanju NATO-u

Datum objave: 05.12.2018   Broj čitanja: 585
BiH je napravila veliki korak prema primanju u NATO Savez, a praktički od danas je pod lupom i stalnom prismotrom najmoćnije organizacije na svijetu.
Predsjednik Hrvata u BiH: Hrvatski narod dao najveći doprinos približavanju NATO-u

 

Tim povodom je priopćenje dao i legitimni predstavnik Hrvata u BiH, predsjednik Dragan Čović.


"Želim iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjeg ministarskog sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i pozvana BiH da dostavi svoj prvi Godišnji državni program - ANP.


Koristim ovu prigodu da se iskreno zahvalim NATO saveznicima koji su na ovaj način prepoznali vjerodostojnost i naše napore tijekom proteklih godina u procesu približavanja NATO integracijama, što je u konačnici dovelo do odobravanja i aktiviranja Akcijskog plana za članstvo - MAP.Ovo je nesumnjivo pozitivan integracijski korak za Bosnu i Hercegovinu.Hrvatski narod Bosne i Hercegovine, koji je životno zainteresiran za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, preko svojih dužnosnika iz Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora, najviše je doprinio da NATO ocijeni vjerodostojnim naše napore i pozove BiH da dostavi ANP.


Hrvatska demokratska zajednica BiH sa svojim partnerima u HNS-u ostaje do kraja privržena daljnjoj suradnji i razvoju odnosa s NATO-om, s konačnim ciljem punopravnog članstva u ovom savezu."

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio