U nedjelju se zatvara zagrebački rotor, evo koji su alternativni pravci

Datum objave: 14.12.2018   Broj čitanja: 709
Najveći rotor u zemlji, onaj remetinečki, jedna od najkritičnijih prometnih točaka u Zagrebu, zatvara u nedjelju, 16. prosinca.
U nedjelju se zatvara zagrebački rotor, evo koji su alternativni pravci

 

Njegova će rekonstrukcija trajati više od godinu dana, a za to vrijeme prometovat će se obilaznim, novosagrađenim cestama. Mnogi strahuju od velikih gužvi koje će se stvarati, za koje se sprema i policija.

 

Kako bi olakšao prometovanje obilaznim pravcima, odnosno smanio moguće gužve, HAK je pripremio prikaz na svojoj Interaktivnoj karti: http://bit.do/eC7XJ. Klikom na određeni prometni pravac uz objašnjenje ćete dobiti i prikaz kojim prometnicama će se moći prometovati u smjeru sjevera, istoka i zapada.

 

Također, na karti je prikazan promet u lokalnim naseljima (Kajzerica, Trnsko, Savski gaj i Trokut).

 

U smjeru sjevera vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila će skrenuti lijevo, prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom;

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – dolaskom po Aveniji Dubrovnik vozila se uključuju na privremenu prometnicu prema Jadranskom mostu i dalje prema Selskoj cesti.

 

U smjeru istoka vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila nastavljaju ravno i privremenom prometnicom ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometuju do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana;

IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE - preko semaforiziranog spoja vozila se prebacuju na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometuju do raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana.

 

U smjeru zapada vozit će se na sljedeći način:

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – od Avenije Dubrovnik po privremenoj prometnici vozila voze ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova;

IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE (prema čvoru Lučko) – vozila nastavljaju ravno, skreću desno i preko privremene prometnice dolaze do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

 

LOKALNI PROMET

Naselje Kajzerica:
Zatvaraju se dvije prometnice – istočni priključak na Jadranski most kod Zrinjevca i križanje Remetinečka cesta – Riječka ulica;

 

Pristupna točka: križanje Cimermanova – Antalova – Bencekovićeva.

 

Naselje Trnsko:

 

Zatvara se priključak s Nehruova trga na Aveniju Dubrovnik;

 

Pristupne točke: križanje Avenija Dubrovnik – Cimermanova – Trnsko i priključak iz ulice Trnsko.

 

Naselje Trokut:

 

Pristupne točke:

Na sjeveru: južni kolnik Avenije Dubrovnik preko Nehruova trga
Na jugu: Hermanova ulica – Perjasička ulica – Utinjska ulica
Savski gaj XIII – Remetinečka cesta.

 

Naselje Savski gaj:
Zatvara se Prekratova ulica prema Aveniji Dubrovnik
Pristupne točke: Nehruov trg – Avenija Dubrovnik ili križanje Remetinečka cesta – Savski gaj XIII
U naselju će biti zabranjen promet teretnim vozilima po Prekratovoj cesti i Nehruovim trgom

 

ULAZ U GRAD IZ OKOLICE ZAGREBA

Budući da se u Zagreb iz smjera Rijeke i Splita najčešće ulazi upravo na Remetinečkom rotoru, kako biste izbjegli veće gužve, HAK savjetuje korištenje drugih čvorova kako je prikazano na karti. Vozilima višima od 3,50 m i ukupne mase veće od 5 t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko rotora te će biti usmjereni znakovima na Zagrebačkoj obilaznici (A3) na pojedine alternativne pravce. Znakovi zabrane i preporučenog obilaska bit će postavljeni i na ključnim raskrižjima u blizini zone radova.

 
Grude.com/HRT

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio