Napustio Španjolsku i zbog Mostarke došao u BiH: U čudu je zbog nekih stvari

Datum objave: 15.12.2018   Broj čitanja: 545
Argentinac Guillermo Ariel Perez Gonzalez doselio se u BiH prije šest godina i nema se namjeru seliti odavde. Rodio se u San Rafaelu u provinciji Mendoza, blizu granice s Čileom, odakle je odselio u Španjolsku.
Napustio Španjolsku i zbog Mostarke došao u BiH: U čudu je zbog nekih stvari

 

Veliku ulogu u njegovoj odluci imala je Mostarka Tea Bijakšić, u koju se zaljubio pa se njome i oženio. Upoznali su se u Španjolskoj, dobili dijete i odlučili promijeniti španjolsku adresu onom sarajevskom. Tako se danas u Sarajevu Tea bavi financijama u jednoj tvrtki, a Guillermo je trener tenisa.

 

- U Španjolskoj je postalo grozno. Bila je financijska kriza i moja supruga je predložila da dođemo u BiH. Meni je to bilo zanimljivo, volim upoznavati nove kulture, ljude. O Balkanu nisam ništa znao osim da je bio rat. I nisam se pokajao što sam došao – priča za Avaz Guillermo.

 

Kaže i da uglavnom bude kako žena kaže. - Zaljubio sam se u Mostarku i uvijek bude kako žena kaže. Naučio sam jezik njoj za ljubav – priča kroz smijeh.

 

Kaže i kako od Bosanaca, primjerice, Španjolci puno više rade.

 

On i njegova Tea imaju dječaka Lea (otac kaže da je dobio ime po Messiju) i kćer Nou.

 

Guillermo je sretan što u BiH ima dosta djece talentirane za tenis, ali neke stvari, ipak, ne razumije. - Ne shvaćam roditelje koji dovode djecu da treniraju i kada dijete nije baš uspješno grde ga i galame. Isto tako ne mogu shvatiti, a često putujemo u Mostar kod rodbine moje supruge, te vidim da ljudi razbacuju smeće okolo, bacaju ga kroz prozor. Ne mogu vjerovati svojim očima. Pa u Španjolskoj je kazna 500 eura za takvo ponašanje – napominje Guillermo.

 

Grude.com/Avaz

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio