Trumpa izdao i odvjetnik: ''On laže kad zine, ne vjerujte mu''

Datum objave: 15.12.2018   Broj čitanja: 167
Nekadašnja desna ruka Donalda Trumpa, Michael Cohen odlučio je progovoriti o potplaćivanju porno diva te koliko je o tome svemu znao Donald Trump..
Trumpa izdao i odvjetnik: ''On laže kad zine, ne vjerujte mu''

 

Donald Trump znao je da je krivo i nezakonito mitom plaćati "tišinu" tijekom kampanje 2016. rekao je Trumpov nekadašnji odvjetnik Michael Cohen za ABC News, no svejedno mu je naredio da to čini. U svom prvom javnom istupu, piše Vice, otkada je osuđen na tri godine zatvora radi devet instanci kršenja zakona, među kojima su laganje kongresu i nepoštivanje pravila o financiranju kampanje, Cohen kaže kako su Trumpove tvrdnje da mu "nikada nije rekao da učini nešto nezakonito potpuna glupost". "Mislim da ne postoji više nitko tko vjeruje u to. Za početak ništa se u Trump organizaciji ne radi, a da ne prođe kroz prste gospodina Trumpa. On mi je rekao da uplatim, i da se involviram u sve to", rekao je novinaru Georgeu Stephanopoulosu. "Naravno da je bio svjestan da je to krivo, i jako ga je brinulo kako će to utjecati na izbore. Narode SAD-a, a obraćam se i svijetu, ne vjerujte ničemu što on govori. Čovjek stalno laže", rekao je.

 

Njujorški su tužioci rekli kako je Cohen radio "u koordinaciji s Trumpom i pod njegovim uputama", a u dokumentima se predsjednik navodi kao "Osoba 1" koja je potplatila Stormy Daniels i Karen McDougal da ne pričaju kako su spavale s tadašnjim biznismenom, budućim predsjednikom. Tužitelji tvrde kako su te isplate efektivno u službi Trumpove kampanje, što znači da krše stroga pravila o financiranju. Cohen je priznao krivnju u studenom. Trump, koji i dalje negira afere sa ženama, dao je više različitih komentara i iznio više priča o tome kako je saznao za isplate, kako je za to kriv samo i isključivo njegov bivši odvjetnik te kako to nema nikakve veze s kampanjom.

 

"Nikada nisam uputio Michaela Cohena da prekrši zakon. On je odvjetnik koji bi, u teoriji, trebao znati zakone", tvitao je Trump. "Nisam ništa pogriješio kada su u pitanju zakoni o financiranju kampanja", tvrdi. Cohen je to pobio, rekavši da ga je Trump uputio da plati jer nije htio da te priče izađu na vidjelo tijekom kampanje. Cohenovi komentari u intervjuu uslijedili su nakon što su CNN i NBC izvijestili kako je Trump bio treći čovjek na sastanku u kolovozu 2015. godine na kojem su Cohen i izdavač National Enquirera David Pecker razgovarali o tome kako "uništiti" navode žena - što, kažu tužioci, se može smatrati nezakonitim i urotom.

 

National Enquirer je dobio "imunitet" u zamjenu za suradnju, a Pecker je priznao kako je bio spreman asistirati u "gušenju" potencijalnih priča koje štete o Trumpu tako da "otkupi" njihove priče i "zakopa ih". Trump je prvi put spomenut kao sudionik sastanka od strane The Wall Street Journala prošli mjesec. Cohena su novinari pitali koliko je vjerodostojan s obzirom na to da je osuđen radi laganja, na što je ovaj odgovorio da njegova suradnja s Muellerom pokazuje da govori istinu.

 

"Specijalni je istražitelj rekao kako su informacije koje sam im dao kredibilne i od velike pomoći. Postoji supstancijalna količina informacija koja potvrđuje činjenicu da govorim istinu", rekao je. "Gotov sam s laganjem, i gotov sam s time da sam odan Donaldu Trumpu". O tome govor li Trump istinu Muelleru, Cohen je bio vrlo jasan - ne.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio