Grude: Božićna priredba srednjoškolaca još jednom priuštila spektakl

Datum objave: 21.12.2018   Broj čitanja: 1292
Tradicija je već da božićno vrijeme u Grudama obilježi i božićna priredba grudskih srednjoškolaca.
Grude: Božićna priredba srednjoškolaca još jednom priuštila spektakl

 

Tako je bilo i večeras u kinodvorani Grude gdje su pjesma i predstava obilježile veličanstvenu priču o bogatoj i siromašnoj obitelji koja govori o tome kako stvari uvijek nisu onakve kakvima se čine i kako se zadovoljstvo ne mjeri materijalnim bogatstvom nego onim duhovnim.

 

Zadovoljan ovom večeri uz profesorice i učenike koji su na svemu radili bio je i onaj tko godinama na čelu najveće grudske tvornice znanja želi samo najbolje i učenicima i prosvjetarima i ustrajno radi na tome. Radi se o ravnatelju Mladenu Leki.

 

- Bilo bi dobro da profesori koji predaju ovim sudionicima priredbe to uvaže i vrednuju kad su ocjene u pitanju. Ali, već sada mogu reći da će ići na izlet, negdje u kazalište ili na neku drugu priredbu. Uglavnom, organizirati će se nešto. Također, davno u onom stoljeću radio sam referat vezan za cigansku poeziju.  Ima jedna knjiga sa 600 stranica i nijedna pjesma nema spomenutog autora, dok se mi prije potpišemo pa onda počnemo pisati pjesmu. Ima jedan kontinuitet vezan za cigansku poeziju, a to je da se oni najčešće obraćaju Bogu, jer su na zemlji ostavljeni od svih, nešto kao mi prosvjetni radnici - istaknuo je Leko, nasmijavši nazočne u svom stilu, ali poslavši snažnu poruku, upravo onako kako on to zna napraviti, ali sa začinom humora.

 

Recitiraoo je i jednu pjesmu, koja sadrži poruke: Pamet u glavu i Budi mudar. - Poručujem svima vama da budete mudri. Mi imamo dobre učenike, a to se uči odgojem kod kuće, a nešto se nauči i u školi - istaknuo je Leko.

 

Kliknite na fotogaleriju:

 

Božićna priredba 2018.

 

Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio