FOTO: Betlehem u župi Grude! Jaslice u crkvi za još ljepši ugođaj Božića

Datum objave: 23.12.2018   Broj čitanja: 1889
Na misama zornicama u crkvi svete Katarine u Grudama okupe se stotine vjernika. Redovito se događa da u klupama nema mjesta. Moli se krunica, a zatim se služi sveta misa.
FOTO: Betlehem u župi Grude! Jaslice u crkvi za još ljepši ugođaj Božića

 

Svete mise služe se za različite nakane, za što više sretnih obitelji u župi i općini Grude, za pomirenje  ljudi s Bogom u blagdanskom vremenu, za teško bolesne župljane i žitelje te one koji trebaju na operaciju, za naše neprijatelje i one koji nas progone, za sve koji na različite načine pate u ovom vremenu Božića...

 

 

Crkva u Grudama jedna je od najljepših u BiH, ali i šire. Nju su počele graditi vrijedne ruke fra Gabre Grubišića i tadašnjih Gruđana, a do kraja privele i kao jednu od najljepših oblikovale vrijedne ruke fra Stanka Pavlovića, fra Bernarda Marića, fra Ante Šaravanje i današnjih Gruđana.

 

 

U njoj su postavljene i jaslice koje dočaravaju Betlehemsku noć, onu u kojoj se rodio naš spasitelj Isus Krist. Upravo kroz Isusa moramo gledati ovaj najradosniji blagdan, ali i promišljati o ostatku Njegovog života. Ne smijemo zaboraviti na njegov najveći čin ljubavi za čovjeka! Kada su se svi okrenuli protiv Njega, kada je veliki svećenik poveo rulju da se izvrši pritisak na Poncija Pilata i suce onog vremena, Isus je molio za one koji su ga progonili i vapili za njegovim ubojstvom. Ostavljen od ljudi, u trenucima kada su ubijali njegovo tijelo Isus je molio: Bože oprosti im, jer ne znaju što čine.

 

 

Jaslice u Grudama su postavljene da bi ugođaj Božića bio još ljepši, međutim one su tu i da nas podsjećaju kroz što je sve Isus morao proći.

 

 

Kao maleno dijete u hladnoj štalici imao se roditi, a kasnije i patiti, sve da bismo mi danas živjeli.

 

 

Zato ovo božićno vrijeme provedimo u molitvi i zajedništvu s braćom ljudima, promišljajući o Isusovom životu, od rođenja koje slavimo i do patnji koje je morao proći, za konačnu pobjedu čovječanstva koje je danas ponovno u grijehu i ponovno traži svog Mesiju.

 

 

Grude.com
Foto:J.Ć./Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio