'Oporba smrt lešinarski koristi za političke poene, a članovi grupe prijete ubojstvima djece'

Datum objave: 26.12.2018   Broj čitanja: 355
Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač održao je konferenciju za medije povodom jučerašnjih događaja u Banjoj Luci, koji su počeli privođenjem Davora Dragičevića.
'Oporba smrt lešinarski koristi za političke poene, a članovi grupe prijete ubojstvima djece'


On je u dugom izlaganju sažeo stav MUP-a RS kada je riječ o događajima od 25. prosinca, počevši od razloga uhićenja Dragičevića, preko događaja na Trgu Krajine, do njegovog jutrošnjeg puštanja na slobodu.

 

"Dragičević je odbio primiti poziv policije, advokat mu je napravio medvjeđu uslugu da se ne odazove na taj poziv. Policija je Dragičeviću pokušala opet uručiti poziv, ignorirao je policiju i znakove da se zaustavi, bježao je autom pa je zaustavljen i priveden radi uzimanja izjave. Također, zajedno s Tužiteljstvom izvršen je pretres Dragičevićeve kuće da bi se zaključilo posjeduje li oružje. Mi smo to morali provjeriti jer je prijetio", rekao je Lukač.

 

Kako kaže, na Trgu Krajine sve je bilo mirno dok se nisu pojavili oporbeni političari, i potom su, kako tvrdi, počeli verbalni i fizički napadi na policiju.

"Dragičević je jutros priveden u Tužiteljstvo koje je odlučilo da ga pusti i mi se u to nećemo miješati. Ova skupina (Pravda za Davida) se više ne smije javno okupljati na način kako su to radili, jer ima obilježje kršenja zakona. Predlažem im da se službeno obrate da dobiju suglasnost za primjereno mjesto, da svoje stavove izražavaju mirno i da ne dozvole da ih se politički zloupotrebljava", kazao je Lukač.

 

Ministar je kazao kako su s tog višemjesečnog skupa poručivane stvari koje su u suprotnosti sa zakonom i koje imaju prekršajnu i kaznenu prirodu.

 

"Mnogi su političari iskoristili skupinu da bi postigli svoje ciljeve. Oni su na morbidan način to uradili i skupinu usmjeravali u političkom smjeru. Nakon izbora čujemo pozive te skupine na izvršenje kaznenih djela i na prijetnje koje se ne mogu tolerirati. Prozivaju se institucije i dužnosnici, od predsjednika do ministara, da su ubojice i suučesnici, bez ijednog dokaza za takve tvrdnje. Policija se izaziva na razne načine, pljuje se po policiji, fizički se ulazi u palaču predsjednika, a to je pokušao i Davor Dragičević i to se ne može tolerirati, jer nitko ne može biti iznad zakona. Policija RS je u svakom slučaju ugrožavanja grupe intervenirala i podnijela izvještaje tužiteljstvu. S druge strane, oni ne razmišljaju sada kome nanose štetu i kome to rade. Počeli su prijetiti ubojstvima djece i to ne može biti tolerirano", rekao je Lukač.

 

Zato je, kaže ministar unutrašnjih poslova RS, donesena odluka da se nelegalno okupljanje na trgu više ne može održavati. On je kazao i da su predmeti (Davidova ruka, fotografije i svijeće) uklonjeni u skladu sa zakonom.

 

"Uz pomoć Komunalne policije donesen je nalog za uklanjanje nelegalnog sadržaja koji se mjesecima nalazi na Trgu Krajine", rekao je Lukač između ostalog.

 

U medijima pak, Katolički Božić je gurnut u drugi plan. Ako je to bio cilj nekih izvanjskih struktura koje mjesecima siju strah i forsiraju sukobe na ovim prostorima, onda im je to uspjelo.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio