Poznato gdje će u BiH sutra padati snijeg! U siječnju i do minus 16

Datum objave: 30.12.2018   Broj čitanja: 638
U novogodišnjoj noći hladno, čist zrak, slabe snježne oborine i umjeren sjeverozapadni vjetar, početkom siječnja 2019. godine Bosnu i Hercegovinu zahvata val hladnoće sa sjevera, temperature u pojedinim danima i do 10º niže od višegodišnjeg prosjeka 1981-2010., naveo je u novoj vremenskoj prognozi Nedim Sladić.
Poznato gdje će u BiH sutra padati snijeg! U siječnju i do minus 16

 

Na Staru godinu u Bosni uglavnom se očekuje oblačno vrijeme praćeno slabom kišom u nižim predjelima, u brdovito-planinskim predjelima susnježica koja postupno prelazi u snijeg poslijepodne, a na planinama snijeg. U sjevernoj Hercegovini djelomice, a u središnjoj i južnoj Hercegovini i pretežno sunčano vrijeme.

 

Već 2. siječnja snažna anticiklona retrogradno se povlači na zapad Europe što istoku Europe ostavlja prostor da se izrazito hladna zračna masa sa sjevera spusti u naše krajeve.

 

U trenutnom opticaju, hladnoća, i to izgledno više ona suha, na našim prostorima bi bila najjača između 3. i 5. siječnja, da bi već 6. nakratko popustila, a ponovo manje se intenzivirala 7. i 8. siječnja. Temperaturno odstupanje najveće će biti oko 4. i 5. siječnja. Poslije 4. siječnja u našim krajevima su vrlo slabe i tek rijetke te lokalne.

 

Ipak, ovaj val hladnoće neće biti ni približno jak po svim prilikama kako je bio slučaj sa siječnja 2017. godine kad su se temperature spuštale i do -27ºC, pa nas ovog puta očekuju temperature koje se kreću do -18º na planinama, u brdovito-planinskim predjelima od -16 do 11º, u nizinama Bosne od -11 do -7º.

 

U sjevernoj Hercegovini temperature se prognoziraju između -7 i -4, a u središnjoj i južnoj Hercegovini od -4 do 2ºC, dok najviše dnevne se kreću od -7 do -2º u Bosni, a u Hercegovini od 1º u njenom sjevernom dijelu te do 5º u južnom dijelu.

 

Grude.com/N1

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio