Blanka Vlašić: Moja duša susrela se s Bogom, život mi je iz korijena promijenjen

Datum objave: 30.12.2018   Broj čitanja: 273
'Otvoreno srce prepoznaje Boga u svakom trenutku jer On uistinu jest posvuda. Svatko može staviti ruku u Njegove rane, dovoljno je približiti se bolesnom, napuštenom, neželjenom čovjeku', kaže atletičarka.
Blanka Vlašić: Moja duša susrela se s Bogom, život mi je iz korijena promijenjen

 

Intervju s Blankom Vlašić:

 

Kako vam je vjera promijenila život?

Obraćenje podrazumijeva novi smjer, novi put. To je neminovna posljedica susreta duše s Bogom. Život mi se iz korijena promijenio jer sam se ja promijenila.

 

Što se konkretno promijenilo?

Počela sam pozornije slušati glas savjesti, što je u svakom od nas Božji glas. On je tih, blag i često ga ne možemo čuti od buke svijeta. Zato sam utišala vanjske glasove da bih slijedila Onoga koji govori srcu. Što više produbljujem taj odnos, shvaćam na koliko puno stvari još moram raditi.

 

Osjećate li da možete slobodno ispovijedati svoju vjeru?

Danas nije lako biti katolik. Crkva je neprestano progonjena. Osjetila sam da se neki ljudi odmiču od mene, ali zato mi je Crkva širom otvorila vrata. Upoznala sam ljude pred kojima mogu biti ono što jesam, a ne ono što predstavljam u javnosti. U tom smislu živim slobodu bez maski i glume u svojoj novoj proširenoj obitelji. Ne zamaram se mišljenjima ljudi. Odgovaram jedino Bogu.

 

Žalite li za bilo čime što ste napravili u prijašnjem životu?

Žao mi je za svaki put kad sam okrenula leđa Bogu, a takvih situacija je bilo puno. Ipak, kako kaže sv. Pavao: ‘Gdje se namnožio grijeh, nadmoćno izobilova milost’. Prijašnji način života mi samo pokazuje tko sam bez Boga. I podsjeća me da se nikad ne želim vratiti natrag, piše 24sata.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio