PUŠAČI ĆE PRODIMITI: Od danas nove cijene cigareta u BiH

Datum objave: 01.01.2019   Broj čitanja: 944
U Bosni i Hercegovini od danas su na snazi nove cijene cigareta.
PUŠAČI ĆE PRODIMITI: Od danas nove cijene cigareta u BiH

 

Iz Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UNO BiH) podsjećaju da se, u skladu sa odlukom o utvrđivanju specifične i minimalne trošarine na cigarete i duhan za pušenje za 2019. godinu, po kutiji cigareta plaćati proporcionalana trošarina u visini 42 posto maloprodajne cijene i specifična trošarina u iznosu od 1,65 KM po kutiji.

 

Po kilogramu duhana za pušenje plaćat će se trošarina u iznosu od 114,40 KM. Nove cijene su nastavak harmonizacije trošarinske politike u BiH s politikom trošarina na duhan i cigarete u Europskoj uniji.

 

Porezni obveznici i druge osobe koje se bave prometom cigareta i duhana za pušenje u Bosni i Hercegovini dužni su do 7. siječnja dostaviti popisne liste cigareta i duhana za pušenje s popisanim zalihama navedenih trošarinskih proizvoda na dan 1. siječnja 2019. godine.

 

Osim cigareta i duhana za pušenje, porezni obveznici su dužni popisati i količine (zalihu) trošarinskih markica za označavanje cigareta i duhana za pušenje, koje su preuzete u UNO, a nisu iskorištene za obilježavanje ovih trošarinskih proizvoda do kraja 2018. godine, obračunati razliku trošarine za uplatu, te i ove popisne liste dostaviti u UNO do 7. siječnja.

 

Do 17. siječnja 2019. godine mora se izvršiti i uplata razlike trošarina na popisane zalihe. Duhanske prerađevine za koje je plaćena razlika trošarine, u skladu sa odlukom, mogu se prodavati do isteka zaliha po novim maloprodajnim cijenama, koje moraju biti istaknute na vidnom mjestu maloprodajnog objekta, upozorili su iz UNO BiH.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio