POLICIJA KOD MAKARSKE UHITILA KRIJUMČARE LJUDI: Na sebi su imali remene koji se pritiskom pretvara u bodež

Datum objave: 04.01.2019   Broj čitanja: 809
Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su dvojica bosansko-hercegovačkih državljana u dobi od 37, odnosno 40 godina..
POLICIJA KOD MAKARSKE UHITILA KRIJUMČARE LJUDI: Na sebi su imali remene koji se pritiskom pretvara u bodež

 

Osumnjičeni muškarci bit će kazneno prijavljeni zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, dok će zbog posjedovanja hladnog oružja protiv njih biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, prenosi Net.hr.

 

Splitsko-dalmatinska policija uhvatila je kod Makarske dvojicu krijumčara ljudi kod kojih je pronašla muške remene s kopčom koji se pritiskom pretvaraju u bodež pa će ih osim zbog protuzakonitog ulaska u Hrvatsku prijaviti i zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

 

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćena su dvojica bosansko-hercegovačkih državljana u dobi od 37, odnosno 40 godina koji su 2. siječnja uhvaćeni kao vozači sa šestero stranaca za koje su policajci posumnjali da su nezakonito ušli u Hrvatsku. Kod njih su pronađeni muški remeni s kopčom koja se pritiskom pretvara u bodež, što policija tretira kao prikriveno hladno oružje.

 

Policajcima često ugrožena sigurnost pa i životi

Osumnjičeni muškarci bit će kazneno prijavljeni zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, dok će zbog posjedovanja hladnog oružja protiv njih biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nad stranim državljanima u tijeku je provođenje postupka sukladno Zakonu o strancima, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na svojim internetskim stranicama.

 

MUP navodi da su policijski službenici koji rade na suzbijanju krijumčarenja ljudima ponekad izloženi izravnim napadima krijumčara na njihovu sigurnost pa i život.
Lani uhićeno više od 600 krijumčara ljudima

 

Tijekom 2018. zabilježeno je pet slučajeva u kojima su krijumčari ljudima ugrozili sigurnost policijskih službenika koji su postupali prema njima. Najčešće se radilo o direktnom nasrtaju vozilom na policijske službenike ili pokušaju izguravanja policijskih vozila s ceste prilikom potjere, a u jednom slučaju krijumčar je fizički napao policajca koji je prema njemu postupao.

 

Hrvatska policija je lani uhitila više od 600 krijumčara ljudima što u odnosu na 2017. predstavlja povećanje od gotovo 100 posto i rezultat je isključivo otkrivačke djelatnosti policajaca na terenu.

 

 

POLICIJA KOD MAKARSKE UHITILA KRIJUMČARE LJUDI: Na sebi su imali remene koji se pritiskom pretvara u bodež
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio