Mario Boškić: Student pete godine medicine s ocjenom 5,0

Datum objave: 08.01.2019   Broj čitanja: 1174
„Rektorova nagrada je uspjeh kojem se nisam nadao kada sam upisivao ovaj fakultet i definitivno je poticaj za daljnji trud i rad“, kazao je Mario Boškić, student pete godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i dobitnik je Rektorove nagrade s prosječnom ocjenom 5,0.
Mario Boškić: Student pete godine medicine s ocjenom 5,0

 

Cijela priča počela je još u drugom razredu gimnazije kada se Mario odlučio za Medicinski fakultet. Želio je približiti medicinu obitelji i društvu te je kroz poznate TV serije, poput Doktor House, dodatno zavolio medicinu.

 

Sam taj pojam spašavanja i poboljšavanja kvalitete života pacijentima nešto je čime medicina privlači mene, a vjerojatno i druge studente medicine“, istaknuo je Mario.

 

Mario danas ima više slobodnog vremena u odnosu na prve tri godine fakulteta. Tvrdi kako na samu organizaciju vremena ne treba ulagati puno truda te da zapravo sve ide spontano i ovisno o težini kolegija kojeg u tom vremenu slušaju. Svoje slobodno vrijeme koristi za tjelovježbu, izlaske, druženja i gledanje omiljenih kanala na YouTube-u.

 

Čvrste odluke koje je donio prije dolaska na fakultet ga usmjeravaju za daljnji rad.

 

Na medicinski fakultet sam došao s namjernom da budem dobar student koji će svoje obveze izvršavati redovno i pravovremeno te steći radnu naviku koja mi je potrebna za uspjeh. Želim postati dobar liječnik koji je spreman na doživotno usavršavanje“, objasnio je Mario.

 

Istaknuo je kako neki profesori inzistiraju da svi studenti budu u korak s predavanjima te da to profesori postižu svakodnevnim ispitivanjem studenata na seminarima i vježbama ili dnevnim, tjednim pismenim testovima.

 

Zahvaljujući takvim profesorima, ja prvi, a vjerujem i mnogi drugi studenti medicine stekli su radnu naviku i stvorili stil učenja koji nam omogućuje da svaki ispit riješimo u prvom roku“, rekao je Mario Boškić.

 

Naglasio je kako profesori imaju razumijevanja jer su i sami bili studenti.

 

Budućim studentima poručujem da ako su se već odlučili za akademski put, da taj put prelaze i da se ne boje prepreka, jer na ovom putu svaka je premostiva i zahtjeva samo rad, trud i disciplinu. Isto tako, budućim studentima koji nemaju ambicija za učenje i koji samo žele okusiti studentski život poručujem da uštede vrijeme, novac, trud i brigu svojim roditeljima te da nađu neku drugu zanimaciju“, poručio je Mario.

 

Katarina Živković/treci.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio