Zašto za istraživače iz Sarajeva dječakovo (samo)ubojstvo nije bilo tema kao kupovina srednjoškolske diplome

Datum objave: 09.01.2019   Broj čitanja: 489
Ovih dana jedna je novinarka kupila diplomu srednje škole od Senada Pehlivanovića, Pehlivana, kako li mu je već prezime i na sva zvona otišla je u svijet priča kako se kupuju srednjoškolske diplome.
Zašto za istraživače iz Sarajeva dječakovo (samo)ubojstvo nije bilo tema kao kupovina srednjoškolske diplome

 

Međutim, u priči koju uporno forsira jedan medij i vjerojatno to ne čini bez razloga, a ostali se lijepe, stalno se navodi da je središte te škole u Širokom Brijegu.

 

Nevjerojatno je kako sarajevski mediji, osobito oni koji se financiraju iz inozemstva tako ustrajno udare na Široki Brijeg i druga hrvatska područja u BiH, a kako malo vide ono što im se pred nosom događa.

 

Iako nema konkretnog dokaza da je ono što je Senad radio svakodnevan slučaj pa nema ni konkretnog dokaza da je koketiranje novinarke i Senada trajalo tek dva tjedna kako ona kaže jer danas se sve može namontirati, Široki Brijeg je "leglo prevara i laži" koje treba uništiti, iako se ni sam događaj o kojem se priča nije dogodio u Širokom Brijegu.

 

Isti medij koji tako žustro ovih dana udara na Široki Brijeg, kada je dječak Mahir Rakovac počinio samoubojstvo objavio je samo dvije vijesti o tome. Iako se tada govorilo o zatvaranju Međunarodne osnovne škole u vlasništvu Fetullaha Gulena jer se tu događaju zlostavljanja, jer je pok. Mahir tu preživio sustavno zlostavljanje i pretrpio traume nije se usudio kopati dublje i otkriti one koji su dječaku, koji bi danas slavio 18 godina i radovao se najljepšem razdoblju života, presudili.

 

Zlostavljači su, tada se govorilo, bila djeca lokalne političke i poslovne elite. Je li istraživačko novinarstvo koje ovih dana ruje protiv Širokog Brijega ijednom spomenulo ime i prezime nekog od roditelja čija su se djeca iživljavala nad pok. dječakom.

 

Je li se ijednom taj portal šokirao kad je objavljena vijest, citiramo naslov: Tužilaštvo nije pronašlo dokaze o zlostavljanju!

 

Nijednom!

 

Dok se danas udara drvljem i kamenjem na Široki Brijeg i sve moguće tužitelje Tužiteljstva BiH, nijedna ružna riječ nije napisana na Tužiteljstvo Sarajevske županije jer nije pronašlo dokaze o zlostavljanju dječaka nad kojim su se iživljavala djeca političke i poslovne sarajevske elite.

 

Naprotiv, sarajevske istraživačke elite su počele sumnjati u očuha dječaka, jednog od najvećih bh. intelektualaca Dubravka Lovrinovića. Ne mogavši podnijeti torturu Dubravko je preminuo u siječnju 2017. godine. Zbog svega što su mu te elite radite dogodila mu se bolest. Nažalost, isto to dogodilo se i njegovoj supruzi Alisi Mahmutović, majci dječaka Mahira.

 

Jedan dom je zatvoren. Istina je brutalno ugašena. Nikad se neće doznati.

 

Da su istraživački novinari koji tako brutalno ovih dana napadaju Široki Brijeg bez ijednog konkretnog dokaza tako istraživali slučaj Mahira Rakovca možda bi sve nepravde koje se u školskim ustanovama u BiH događaju bile razriješene. Ili da su ranije istraživale školu Fetullaha Gulena možda bi Mahir ove godine slavio 18. rođendan sa svojim prijateljima, a ponosni roditelji ga čekali da dođe s druženja i da im ispriča doživljaje.

 

Ne! Jedan dom je zatvoren. Sarajevske škole su poštene, tu se ništa ne događa! U Širokom Brijegu je problem, to će istraživačko-medijske elite iz Sarajeva riješiti. Zašto bi se bavile (samo)ubojstvom dječaka i smrću njegovih roditelja i time što im se događa i što im je se događalo pred nosom, prvo treba čistiti Široki Brijeg, iako nikakvih opipljivih dokaza o bezakonju na tom području nema.

 

Mahire, Alisa i Dubravko počivali u miru.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio