Višak kolesterola i masti može 'začepiti' i vaš ljubavni život

Datum objave: 12.01.2019   Broj čitanja: 502
Pravilnom prehranom možete očuvati i povećati svoju seksualnu vitalnost.
Višak kolesterola i masti može 'začepiti' i vaš ljubavni život

 

Veza između seksa i hrane je jednostavna - muškarci moraju imati čiste arterije da bi postigli erekciju, tvrdi Lynn Fischer, autorica knjige “The Better Sex Diet: The Medically Based Low-Fat Eating Plan for Increased Sexual Vitality - In Just 6 Weeks'', prenosi 24sata.hr.

 

- Svima je poznata uzrečica “Uopće ne razmišljaš, sva krv ti je otišla u penis”. Upravo hrana može začepiti arterije u penisu koje su važne za protok krvi i postizanje erekcije. Ženama su za postizanje orgazma također potrebne čiste arterije. Naime kada ih začepite s masnom hranom, štetite svom seksualnom životu jednako kao i svome srcu.

 

Pravilnom prehranom možete očuvati i povećati svoju seksualnu vitalnost. U prosjeku biste tjedno trebali unijeti maksimalno deset posto masti i pet posto zasićenih masti od ukupnog unosa kalorija. Za bolji seks, bilo da se taj pojam za vas odnosi na trajanje, učestalost ili nešto treće, dnevno biste trebali unijeti manje od 100 miligrama kolesterola i manje od 3000 miligrama natrija - savjetuje autorica.

 

U knjizi također spominje i da je ona primjer koji pokazuje da prehrana utječe na seksualni život. Naime, od kada su se ona i njezin muž počeli zdravo hraniti, prehrana se pozitivno odrazila na njihov seksualni život. Prije su vodili ljubav dva do tri puta mjesečno, a sada to rade skoro svaki dan, ponekad i više puta dnevno.

 

- Razlog tome je što ćete s kontroliranim unosom masti dobiti puno više energije. Vaša prehrana treba biti bogata žitaricama, voćem, povrćem, mliječnim proizvodima i proteinima (uključujući meso, perad, , ribom, suhim grahom, jajima i orašastim plodovima) - nabraja autorica.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio