Dubrovnik: Pronađeno tijelo trećeg radnika, potrage okončane nezapamćenom tragedijom

Datum objave: 13.01.2019   Broj čitanja: 1533
Danas oko 18 sati u odvodnom tunelu hidroelektrane Dubrovnik u Platu pronađeno je beživotno tijelo preostalog nestalog radnika, izvijestila je dubrovačka policija.
Dubrovnik: Pronađeno tijelo trećeg radnika, potrage okončane nezapamćenom tragedijom

 

Tijelo Davora Pozniaka pronađeno je u tunelu hidroelektrane, a pronašli su ga oko 18 sati.

 

33-godišnji Pozniak bio je strastveni ronilac i ribič. Završio je Pomorsko-tehničku školu, a prije zaposlenja u HEP-u radio je u Općoj bolnici u Dubrovniku.

 

Opsežna danonoćna potraga za trećim radnikom Hidroelektrane Plat, koji je nestao u požaru u četvrtak, vodila se na širokom području od Prevlake do Mljeta, ali do nedjelje navečer nije bilo rezultata.

 

Potragu su otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti. U subotu navečer je odlučeno da se nakon ispuštanja vode još jednom temeljito pregleda odvodni kanal hidroelektrane, koji je prethodno dvaput pregledan.

 

HEP: Duboko smo potreseni tragedijom

 

O tragičnom kraju potrage oglasili su se i iz HEP-a:

 

"Sa žaljenjem javljamo da je večeras, 13. siječnja, pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik.  

 

Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac.

 

Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima.

 

Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo"

 

Velike potrage završile tragično

 

Podsjetimo, u četvrtak je u hidroelektrani na Platu kod Dubrovnika izbio požar. U trenutku izbijanja požara u hidroelektrani su bila devetorica radnika, a ubrzo se požar pretvorio u veliku tragediju.

 

Šestorica radnika ubrzo su pronađena i primila su liječničku pomoć. Trojica njih prevezena su u bolnicu, a trojica su puštena na kućno liječenje. Ipak, trojicu radnika nisu uspjeli pronaći ni vatrogasci ni ronioci koji su odmah krenuli u potragu za njima.

 

Istog dana, oko 14 sati, pronađeno je tijelo Mate Maškarića iz Smokovljana koji je imao 35 godina. Oko ponoći je pak pronađeno tijelo Ivice Zvrke iz konavoskog sela Drvenik, koji je imao 47 godina.

 

Index

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio