MUP ŽZH: Do 18 travnja bez sankcija možete legalizirati oružje

Datum objave: 18.01.2019   Broj čitanja: 1357
Rok za predaju ili registraciju naprijed navedenog oružja prema ovom Zakonu istječe 18.04.2019. godine
MUP ŽZH: Do 18 travnja bez sankcija možete legalizirati oružje

 

Uprava policije MUP-a ŽZH posjeća građane da su stupanjem na snagu Zakona o oružju i streljivu ("Narodne novine ŽZH" br.5/17 i br16/18 ) kojim se propisuju uvjeti za nabavu, držanje, držanje i nošenje, oduzimanje i promet oružja i streljiva, popravljanje i prepravljanje oružja, osnivanje civilnih strelišta, vođenje evidencija te nadzor nad primjenom ovog Zakona.

 

Fizičke i pravne osobe koje drže oružje bez isprava o oružju, isto mogu prijaviti Policijskoj upravi, prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta.

 

Ukoliko to oružje ne potječe iz KD i nije predmet potrage, i ako su ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, izdat će im se odgovarajuća isprava za takvo oružje, a protiv tih osoba neće se voditi sudski postupak.

 

Fizičke i pravne osobe koje posjeduju oružje i streljivo čija je nabava, držanje i nošenje prema odredbama ovog Zakona zabranjeno dužne su to oružje i streljivo prijaviti Policijskoj upravi prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta, a protiv tih osoba neće se voditi kazneni postupak.

 

Rok za predaju ili registraciju naprijed navedenog oružja prema ovom Zakonu istječe 18.04.2019. godine te se građani još jednom pozivaju da naprijed navedeno oružje predaju odnosno registriraju.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio