Prometnice su skliske, prijete odroni a u gorju snijeg

Datum objave: 19.01.2019   Broj čitanja: 302
Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra.
Prometnice su skliske, prijete odroni a u gorju snijeg

 

Ugaženog snijega ili leda na kolnicima ima na dionicama u višim planinskim predjelima, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca.

 

Izdvajaju se putni pravci: Livno-Šujica-Kupres, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar- Bosanski Petrovac, Bihać- Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno- Novi Travnik, Gornji Vakuf/ Uskoplje-Prozor, Blažuj-Tarčin- Konjic.

 

Na snazi su zimski ujvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane prometa priključnim vozilima na planinskim prijevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

 

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio