Papa Franjo pokrenuo prvu aplikaciju za molitvu, evo kako funkcionira

Datum objave: 21.01.2019   Broj čitanja: 621
Nova aplikacija, nazvana Click to Pray, obavijestit će 1,3 milijarde katolika za što se moli, a mogućnosti su široke, od molitve za mir u svijetu do zazivanja utjehe za ljude pogođene prirodnim katastrofama..
Papa Franjo pokrenuo prvu aplikaciju za molitvu, evo kako funkcionira

 

Poglavar rimokatoličke crkve upravo je pokrenuo novu aplikaciju koja će vjernicima omogućiti da mole zajedno s njim.

 

Papa je najnoviju vatikansku digitalnu platformu, poznatu kao Svjetska mreža molitve s Papom, predstavio tijekom svog tradicionalnog nedjeljnog obraćanja desecima tisuća ljudi na Trgu sv. Petra u Rimu.

 

Nova aplikacija, nazvana Click to Pray, obavijestit će 1,3 milijarde katolika za što se moli, a mogućnosti su široke, od molitve za mir u svijetu do zazivanja utjehe za ljude pogođene prirodnim katastrofama.

 

Papa Franjo nikad za sebe nije smatrao da je na 'dobar dan' s modernim tehnologijama. No to ga nije obeshrabrilo pa je povukao prstom po ekranu tableta kako bi pokrenuo aplikaciju. Da bude siguran u to što radi, pogledao je svećenika koji je držao tablet te ga pitao: 'Je li bilo dobro?'. Svećenik je potvrdno kimnuo glavom.

 

Aplikacija je pokrenuta uoči Svjetskog dana mladih. Riječ je o susretu Svetog oca s maldima iz cijelog svijeta, a to je druženje ove godine zakazano od utorka 22. siječnja do nedjelje 27. siječnja u Panami.

 

Iz Vatikana poručuju da će aplikacija omogućiti vjernicima da 'prate papu u misiji suosjećanja'.

 

Papa Franjo pokrenuo prvu aplikaciju za molitvu, evo kako funkcionira
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio