I Autobahn bi mogao ograničiti brzinu 130 kilometara na sat

Datum objave: 22.01.2019   Broj čitanja: 154
Europska unija zahtijeva niže emisije plinova iz njemačkog transportnog sektora, a ograničenje brzine u mreži njemačkih autocesta također je uključeno u predložene mjere.
I Autobahn bi mogao ograničiti brzinu 130 kilometara na sat

 

Specijalna komisija njemačkog ministarstva transporta predložila je ograničenje brzine na cijeloj mreži njemačkih autocesta na 130 kilometara na sat, izvještava njemački Der Spiegel.

 

Prema istraživanju ove komisije, bile bi ukinute olakšice za dizel goriva i uvedeno dodatno oporezivanje goriva (nakon 2023. godine), kao i subvencije za vozila koja su ekološki prihvatljiva (električni automobili, hibridi ...), a što bi donijelo smanjenju emisija za oko 50 posto.

 

Brzina bi bila ograničena i na seoskim putevima (80 umjesto 90 kilometara na sat), a 2025. godine 25 posto novih automobila bilo bi električno ili hibridno povezano, a do 2030. godine taj bi se udio povećao na 50 posto. Subvencije za električna vozila mogla bi se povećati na osam tisuća eura.

 

Konačni oblik prijedloga mora biti upućen Ministarstvu do kraja ožujka, koji će zatim biti uključen u novi zakon o klimatskim promjenama.

 

Njemačka lovi ciljeve Eu-a u pogledu smanjenja emisije CO2 iz azotnih oksida (NOx) u transportnom sektoru. U Nemačkoj, ove emisije su stalno rasle gotovo 20 godina, a ako ih ne uspije smanjiti, zemlju čekaju visoke sankcije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio