Pjesnik, književnik i šef policije: Zrinko Kapetanić poezijom rastapa najhladnija srca

Datum objave: 23.01.2019   Broj čitanja: 1870
Iznenadili su se, ali ugodno. Ima ih koji su pjesme pročitali i kažu da su jako zadovoljni, ne samo zato što sam im ja šef na poslu, pomalo u šali govori Zrinko Kapetanić (55).
Pjesnik, književnik i šef policije: Zrinko Kapetanić poezijom rastapa najhladnija srca

 

On je pjesnik, književnik, ali i načelnik Policijske postaje Okučani. U pisanju pronalazi svoje “drugo ja”, sažima misli i osjećaje. Na promociji njegove zbirke “U šutnji pjevam” u Matici hrvatskoj u Zagrebu u ponedjeljak su bili i Miro Gavran, Enes Kišević, načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić...

 

- Jako sam sretan i zahvalan što sam imao čast promovirati svoju novu zbirku. Hvala mojoj obitelji, prijateljima, kolegama s posla, novogradiškom ogranku Matice hrvatske i MH u Zagrebu - kaže Zrinko. S poezijom se prvi put susreo još u osnovnoj školi.

 

- Volio sam puno čitati i pisati. Već za moje prve pjesme stariji su rekli da su lijepe i duboko misaone, ugodno su se iznenadili. Kao srednjoškolac i student pjesme sam slao u razne časopise, 80-ih godina sam čak bio i nagrađen za jednu priču. Uzori su mi bili i ostali Tin Ujević, Dobriša Cesarić i cijeli taj pjesnički krug. Sveučilište ‘M. A. Relković’ izdalo je moju prvu zbriku pjesama ??Dječak u zabludi’, kojoj nisam nazočio jer sam bio u vojsci, pa mi je ovo prva moja promocija koj sam nazočio - kaže Kapetanić. Čitao je svoje pjesme na radiju, na pjesničkim večerima, objavljivao u časopisima. Tijekom rata nije pisao pa je zbirka “U šutnji pjevam” nastala s pauzom od 35 godina. Obitelj ga podupire, kćeri Vanesa i Tena te sin Vedran također su umjetnički nadareni, a Vanesa je zbirku čak ilustrirala. Supruga Jadranka uživa u njegovim pjesmama.

 

 

24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio