BiH od sada može izvoziti piletinu u EU

Datum objave: 25.01.2019   Broj čitanja: 163
Ured za veterinarstvo BiH trebao bi narednih dana izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene na popis izvoznika pilećeg mesa za EU.
BiH od sada može izvoziti piletinu u EU

 

Europska komisija je na današnjoj sjednici stavila Bosnu i Hercegovinu na popis zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju, doznaje Klix.ba iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Doznaje se da bi u narednim danima Ured za veterinarstvo BiH trebao izvršiti popis tvrtki koje će biti uvrštene na popis izvoznika pilećeg mesa za EU.

 

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU boravio je u BiH od 26. rujna do 6. listopada 2018. godine te je u preliminarnom izvješću dao pozitivno mišljenje za izvoz mesa peradi u EU uz samo jednu preporuku koju je Ured za veterinarstvo zajedno s izvoznim objektima već ispoštovao, a radi se o pregledu trupova pilećeg mesa neposredno nakon klanja.

 

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, koji je najavljivao ovu odluku Europske komisije, ranije je za Klix.ba naveo kako BiH ima najmanje 10 ozbiljnih tvrtkin koje mogu izvoziti pileće meso u zemlje Europske unije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio