Papa Franjo: Katolička crkva nije znala slušati vapaje i krikove

Datum objave: 27.01.2019   Broj čitanja: 452
Papa Franjo je priznao u Panami da Katolička crkva, ranjena vlastitim grijehom, nije znala slušati, u poruci upućenoj svećenicima i sjemeništarcima tijekom skandala zbog spolnih zlostavljanja koja zapljuskuju instituciju.
Papa Franjo: Katolička crkva nije znala slušati vapaje i krikoveNa misi u katedrali Svete Marije u Panami papa Franjo je upozorio na gubitak nade koji proizlazi iz činjenice da je Crkva ranjena vlastitim grijehom i često nije čula toliko krikova.Ta poruka stiže nekoliko tjedana prije svjetskog sastanka prelata o zaštiti maloljetnika u okrilju Crkve.


Na konferenciji za novinare u petak privremeni glasnogovornik Vatikana Alessandro Gisotti je rekao da ta tema najviše zaokuplja papu Franju."To nije početak bitke, to je križni put. Vjerojatno najgori koji možemo zamisliti, kao što je rekao papa Benedikt XVI., a sada papa Franjo. Razumijemo da postoji strašan pritisak na Crkvu", zaključio je.Na posljednjem putovanju u Latinsku Ameriku papa Franjo je u siječnju 2018. posjetio Čile, gdje je nespretno podržao jednog biskupa za kojeg se sumnja da je prikrio pedofilske postupke jednog svećenika.

 

Međutim, papa Franjo očito mijenja smjer Crkve koja sve više sluša vapaje svojih vjernika, njihove molitve i želje. Iako je mnoge lokalna biskupija željela otjerati iz zagrljaja Crkve bez obzira na posljedice, došao je papa Franjo koji to ne dopušta.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio