Dodik uz Hrvate: Što vam Bošnjaci rade dobro niste i radikalniji

Datum objave: 28.01.2019   Broj čitanja: 871
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom Deklaracije koju je usvojio Hrvatski narodni sabor, da je riječ o političkom stavu jednog od konstitutivnih naroda u BiH, javlja Srna.
Dodik uz Hrvate: Što vam Bošnjaci rade dobro niste i radikalniji

 

"Smatram da nikome ne treba negirati pravo da artikulira svoj legitiman politički stav i, osono, mislim da je, poslije dugogodišnje majorizacije Hrvata od Bošnjaka, bilo za očekivati i radikalnije stavove", rekao je Dodik.

 

On je naglasio i da Republika Srpska podržava načelo ravnopravnosti konstitutivnih naroda, te da razumije da Hrvatima nije prihvatljivo da se vlast na razini Federacije BiH i BiH uspostavlja bez njihovih legitimnih predstavnika, kao ni da Bošnjaci biraju njihovog člana Predsjedništva BiH.

 

"S druge strane, vjerujem da je svima apsolutno jasno da je Republika Srpska nedodirljiva i da bilo kakva mogućnost promjene njenog teritorija nije i nikada neće biti moguća", naglasio je Dodik, priopćeno je iz ureda srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

On je podsjetio da je Republika Srpska učinila mnogo na osiguravanju povratka hrvatskog i bošnjačkog naroda, ali da je, kako kaže, ključ za rješenje hrvatskog pitanja u BiH na teritoriju Federacije BiH.

 

"Hrvati su po Daytonskom sporazumu bili ravnopravni s Bošnjacima u Federaciji BiH, ali su kasnijim nametnutim odlukama OHR-a i preglasavanjem u Ustavnom sudu BiH potpuno politički marginalizirani. To je nešto što mi i te kako razumijemo i u tom smislu, podržavamo njihova nastojanja da ponovo uspostave ravnopravnost na prostoru Federacije BiH", dodao je Dodik.

 

Hrvatski narodni sabor usvojio je u subotu, 26. siječnja, Deklaraciju kojom se traže izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH, te ocjenjuje da je trenutno ustavno, institucionalno i političko stanje u potpunosti neprihvatljivo za Hrvate u BiH.

 

Grude.com/SRNA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ero29.01.2019 11:40 sati
    Pašće republjika šumska... gdje su Hrvati Banjaluke, Prijedora, Kotor Varoši gamadi četnička i udbaška... pravda će pobijediti!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio