Poziv tvrtkama iz privatnog sektora u BiH za slanje aplikacija za nagradu za biznis lidere održivog razvoja za 2019. godinu

Datum objave: 31.01.2019   Broj čitanja: 473
Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini je prva godišnja nagrada ove vrste u Bosni i Hercegovini s ciljem promocije aktivnosti privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u zemlji.
Poziv tvrtkama iz privatnog sektora u BiH za slanje aplikacija za nagradu za biznis lidere održivog razvoja za 2019. godinu

 

Privatne kompanije već implementiraju hvale vrijedne aktivnosti i strategije koje doprinose ciljevima održivog razvoja, kako na globalnoj razini, tako i u Bosni i Hercegovini. Nagrada za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj:

 

- prepoznati i istaknuti napore privatnih kompanija u realizaciji ciljeva održivog razvoja u BiH,

- motivirati druge aktere u privatnom sektoru da uvrštavaju ciljeve održivog razvoja u svoje poslovne modele.

 

Fokus ovogodišnje nagrade je stvaranje dobrih radnih mjesta i zaštita okoliša. Stoga će se kroz ovu aktivnost pokušati identificirati biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu u dvije tematske oblasti a to su “Ljudi” i “Resursi i okoliš”.

 

Tematska oblast “Ljudi”:

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja za 2019. godinu u ovoj kategoriji dodjeljuje se kompanijama koje su inspiracija drugima zbog načina na koji postupaju sa svojim uposlenicima i klijentima i omogućuju dostojanstven rad (SDG 8. i SDG 10). Posebna pažnja se posvećuje prepoznavanju kompanija koje su vodeće u osiguranju radnih uvjeta i postupanju sa ženama i drugim ranjivim kategorijama društva u svojim kompanijama (SDG 5). Nagrada će također promovirati etičko poslovanje (SDG 16).

 

Tematska oblast “Resursi i okoliš”:

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2019. godinu u ovoj kategoriji dodjeljuje se kompanijama koje dokazuju da razmišljaju o svom ekološkom otisku kao i onima koje namjenski i kontinuirano unapređuju svoje lance vrijednosti (SDG 12. i SDG 9). Također će se vrednovati ulaganja u ljudske resurse, istraživanje i razvoj i nove tehnologije te proces inovacija unutar kompanije (SDG 5. i 11).

 

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja dodjeljuje se malim, srednjim i velikim kompanijama koje prijave svoje projekte koji doprinose održivom razvoju u Bosni i Hercegovini. Kompanije se mogu prijaviti sa jednim ili više projekata u okviru predloženih tema (jedan projekt za temu “Ljudi” i drugi projekt za temu “Resursi i okoliš”).

 

Natječaj je otvoren do 10.03.2019. godine.

 

Svečanost proglašenja pobjednika će se održati 12.06.2019. godine u Sarajevu.

 

Više informacija i e-aplikacija je dostupna na poveznici www.zamisli2030.ba/SDGBiznisLideri

 

Nagrada se organizira u okviru projekta „Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs) i angažiranje privatnog sektora“ kojeg provodi UNDP i financira Vlada Švedske.

 

Poziv tvrtkama iz privatnog sektora u BiH za slanje aplikacija za nagradu za biznis lidere održivog razvoja za 2019. godinu
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio