Monstrumi iz BiH: Sina izbacili iz kuće! Majka ga ne želi jer ima novog partnera

Datum objave: 05.02.2019   Broj čitanja: 879
Scena iz gradića Carmagnola (okrug Torino) šokirala je Italiju. Prolaznici i vozači primjetili su dječaka (8) kako sam luta putem po jezivoj hladnoći.
Monstrumi iz BiH: Sina izbacili iz kuće! Majka ga ne želi jer ima novog partnera

 

Na sebi nije imao čak ni jaknu, već je bio u tankom džemperu dok je satima besciljno hodao riskirajući da ga pregazi automobil.

 

"Mama me više ne želi. Izbacila me iz kuće. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim svoje rođake", tužno je rekao dječak zaprepaštenim policajcima koji su ga identificirali poslije prijave građana.

 

Istragom je utvrđeno da nesretni dječak govori istinu! Policajci su pronašli njegovu 38-godišnju majku, državljanku BiH, koja je potvrdila da ne želi dijete jer sad živi sa svojim novim partnerom.

 

Objasnila je da dječak već neko vrijeme živi s djedom i bakom, dok je adresa oca, takođe državljanina BiH još nepoznata. Protiv oba roditelja podnesena je prijava zbog napuštanja maloljetnog djeteta, dok su brigu o osmogodišnjaku preuzele nadležne socijalne službe.

 

Dok je trajala istraga, nesretni dječak postao je omiljen među policijom čiji su se pripadnici zajedno s Caritasom, brinuli o njemu.

 

"On je veoma nježan i miran dječak. Nikad nije išao u školu. Smješten je u sigurnu kuću u kojoj se osjeća prihvaćenim. To je dobra stvar, pozitivan signal jer ga očekuje odrastanje u nimalo jednostavnim okolnostima", rekla je Ivana Gaveglio, gradonačelnica Carmagnola kojoj je, kako je sama rekla, ova priča slomila srce.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio