Majka ubijenog policajca pod teškim sedativima, svako malo joj dolazi Hitna pomoć

Datum objave: 11.02.2019   Broj čitanja: 804
Čitava Bosna i Hercegovina sa strepnjom prati bjesomučnu akciju kojom gotovo tisuću policajaca pokušava uhvatiti sumanutog serijskog ubojicu Edina Gačića koji je prošlog ponedjeljka u Podorašcu likvidirao Sauda Sultanića, a onda krajem tjedna s četiri metka ubio i policajca Mahira Begića koji je sudjelovao u akciji traganja.
Majka ubijenog policajca pod teškim sedativima, svako malo joj dolazi Hitna pomoć

 

Novinari Dnevnog avaza posjetili su kuću tuge u Lokvama kod Hadžića, gdje živi majka ubijenog policijskog službenika. Dočekali su ih suze i jauci neutješne stare majke Hasene. U kuću svako malo dolazi Hitna pomoć, žena se dosad od boli već dvadesetak puta onesvijestila, a trenutno je pod teškim sedativima kako ne bi doživjela potpuni slom živaca.

 

U ništa boljem stanju nije ni otac Adil Begić. Uz njih su drugi sin, također policajac, snaha, rodbina, susjedi... Kako su saznali novinari Avaza, iza ubijenog Mahira Begića je ostalo troje djece.

 

U vrijeme njihova posjeta, majka Hasena smogla je snage i progovorila nekoliko rečenica. Dočekala ih je zagrljajem, a potom zaplakala.

 

- Žena mog drugog sina došla je u kuću i rekla meni i mužu da sjednemo. Nisam ni slutila da je nešto bilo Mahiru. Pomislila sam da se nešto desilo mom drugom sinu koji je imao dva infarkta i ima četiri stenta. Sjeli smo Adil i ja, pitam: „Šta je Jasminu bilo?“. Kaže ona: „Nije, majko, Jasminu ništa, Mahir je ubijen“. To jutro sam ga ispratila i posljednji put vidjela - drhtavim glasom ispričala je majka Hasena.

 

Otkrila je novinarima da mu je smjena bila do pola sedam, a tada ga je trebao zamijeniti kolega, no on ga je zatekao polumrtvog, u lokvi krvi. Do bolnice je preminuo. Neutješna starica ima samo jednu želju.

 

- Dao Bog da ključ bio na mom djetetu, da više nikad nitko ne pogine, posebno ne tako da bude ubijen - poručuje majka pokojnog policajca Mahira Begića.

 

Otac Adil nakon duge šutnje samo kratko je rekao kako su oko 22 sata navečer saznali da im je sin ubijen.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio